Newsflash
Cultură

Profesionalismul și respectul în viața cotidiană

de Bianca URSU - iun. 15 2018
Profesionalismul și respectul  în viața cotidiană
    Personalități din domeniul sportului, jurnalismului sau teatrului au participat, vinerea trecută, la depozitul de carburant Oscar din Fundulea, pentru a petrece o zi „altfel”, unde au dezbătut subiecte precum respectul și grija față de alții în viața de zi cu zi.
    Marius Manole a evidențiat modul prin care actorii își arată aprecierea și respectul față de public. El a vorbit despre ceea ce se întâmplă în spatele scenei, locul unde artistul trece prin multe stări și decide dacă intră pe scenă și joacă desprins sau nu de problemele personale. De cele mai multe ori, aceasta este una dintre cele mai mari provocări din domeniu. Omul din spatele actorului este plin de trăiri, stări, emoții sau vești. Pentru Marius Manole, cea mai mare formă de respect a unui actor față de publicul său este exemplul unei situații prin care a trecut Maia Morgenstern. La aflarea veștii că tatăl ei a decedat, aceasta a intrat în scenă interpretând un rol de trei ore ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Grija a fost o altă temă de discuție pe care a moderat-o jurnalista Maria Coman. Preocuparea pentru cei din jur trebuie să facă parte din viața noastră. Plasticul din oceane a devenit o amenințare serioasă la adresa sănătății umane și, mai ales, la adresa ecosistemelor marine. Există studii care spun că, în 2050, în apele globului va fi mai mult plastic decât pește. Pentru că cei mai mulți considerăm că nu contează gestul nostru, grija pentru ceea ce ne înconjoară trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi, astfel încercând să participăm la o lume mai bună, a concluzionat jurnalista.
    Despre cât de mult ne ajută tehnologia în viața de zi cu zi a vorbit George Buhnici. Pentru a sublinia importanța tehno­logizării, acesta s-a ajutat de o imagine în care o persoană nevăzătoare are ocazia să participe în trafic ca oricare alt om normal, fiind condus de o mașină inteligentă.
    Andreea Răducan a vorbit despre ce înseamnă și cum se construiește profesionalismul. Gimnasta a mărturisit că este o mare responsabilitate atunci când pe spatele sportivului scrie numele țării din care vine. Ea a povestit că, de cele mai multe ori, momentele mai grele din spatele celor de succes au fost echilibrate cu un... Nurofen. Mesajul pe care reprezentanții Oscar au vrut să-l transmită participanților la discuții a fost acela că, în viața de zi cu zi, oamenii ar trebui să se preocupe mai mult de respectul și grija față de noi și față de ceilalți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe