Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

PREZENTARE IMAGISTICO-TEXTUALĂ

Viața Medicală
Dr. B-C. S. vineri, 29 iulie 2011

   Revista MARAMUREŞUL MEDICAL demonstrează în numărul 44 din iunie 2011 că este deschisă înnoirilor. Dovada? Articolul Abordarea modernă a maladiei Dupuytren, semnat de dr. Mihai-Christian Chertif este redactat după modelul comunicărilor la reuniuni ştiinţifice, adică o succesiune de imagini de tip slide presărate printre expuneri lapidare. (...)

   Revista MARAMUREŞUL MEDICAL demonstrează în numărul 44 din iunie 2011 că este deschisă înnoirilor. Dovada? Articolul Abordarea modernă a maladiei Dupuytren, semnat de dr. Mihai-Christian Chertif este redactat după modelul comunicărilor la reuniuni ştiinţifice, adică o succesiune de imagini de tip slide presărate printre expuneri lapidare. Lectura textelor publicate astfel este facilă, sugestivă, uşor de înţeles şi de memorat. Dar sumarul revistei debutează cu o discuţie despre Factorul viral incriminat în etiologia sclerozei multiple, în care dr. Marilena Kory-Mercea şi prof. dr. stefania Kory Calomfirescu aduc argumente în sprijinul acestei teorii, de altfel nu foarte noi.
   O corespondenţă din Franţa, semnată de dr. Ion Veliciu, tratează despre Explorări urodinamice. Ne face plăcere reîntâlnirea cu dr. Vasile Daraban, un practician pentru care preocupările ştiinţifice legate de arta medicului sunt constante. În numărul pe care-l recenzăm, dsa publică un articol amplu şi de lungă respiraţie despre Recuperarea şoldului protezat. Textul conţine o mulţime de indicaţii practice şi sfaturi pentru pacienţii care beneficiază de o proteză totală de şold, totul procesat prin prisma experienţei personale. Cum scriem: Chirurgie sau Hirurgie? se întreabă dr. Paul Marica, lansat într-un demers etimologic. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.