Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Premii la Cluj

Viața Medicală
Demostene ŞOFRON miercuri, 31 ianuarie 2018
     Zilele Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” s-au încheiat. Punctul final al evenimentului a fost reprezentat de mesajul rectorului și acordarea premiilor universității pentru anul 2017. Marele premiu „Iuliu Hațieganu” a fost decernat anul acesta conf. dr. Doina Piciu pentru publicarea cărții „Nuclear Endocrinology”, ediția a doua, apărută la editura Springer. Prima ediție a apărut în 2012.
     Conf. dr. Doina Piciu este șefa Departamentului de medicină nucleară din cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ioan Chiricuță” Cluj-Napoca. Domeniile sale de interes sunt strategiile terapeutice în cancerul tiroidian, imagistica de fuziune în oncologie SPECT/CT și PET/CT. Este autoare a patru cărți, coautor a altor 15, la care se adaugă 72 de publicații indexate ISI și BDI.
     „Nuclear Endocrinology” umple un gol în literatura de specialitate. Existau capitole pe această temă în diverse alte cărți, nu și o carte care să trateze integral patologia endocrină. Fiecare capitol al cărții se încheie cu prezentări de cazuri clinice, cu succesele și insuccesele avute, motivațiile lor. Prima ediție a avut succes și grație traducerii cărții în mai multe limbi de circulație internațională. „Traducerea care mi-a adus cea mai mare bucurie a fost și este cea în limba poloneză, cartea ajungând în foarte scurt timp carte medicală best-seller”, a spus autoarea. Capitolul cel mai consistent al celei de-a doua ediții îl constituie imagistica hibridă în endocrinologie.
     Restul premiilor acordate cu această ocazie, împărțite pe facultăți, au fost, după cum urmează: Facultatea de Medicină – conf. dr. Sergiu Șușman pentru cartea „Celulele stem – noțiuni fundamentale” (premiul „Victor Papilian”); prof. dr. Gabriela Roman pentru organizarea primului congres național al Forumului științific național al tinerilor medici diabetologi (premiul „Octavian Fodor”); dr. Lucian Mocan pentru cele cinci lucrări ISI în jurnale Q1, trei brevete naționale, un brevet internațional (premiul „Ion Chiricuță”). De la Facultatea de Farmacie, a fost premiată conf. dr. Cristina Iuga (premiul „Teodor Goina”), iar de la Facultatea de Medicină Dentară, prof. dr. Michaela Mesaroș (premiul „Gheorghe Bilașcu”) și colectivul Disciplinei de parodontologie (premiul „Iulia Chira”).
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.