Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Portrete și amintiri

Viața Medicală
Paula ROMANESCU joi, 11 februarie 2016
 Sub umbra înaltă a Poetului nepereche, cu ocazia „Zilei culturii naționale“ din 15 ianuarie, s-a desfășurat expoziția de pictură „In memoriam Maria Candrea Ionescu“, în cadrul Sălii Arcadia din Centrul cultural „Ionel Perlea“ din Slobozia. Fostă membră a Cenaclului de Arte plastice al medicilor pictori „Ion Țuculescu“, artista a fost o prezență constantă a evenimentelor care reuneau, an de an, cele mai reprezentative lucrări în deja cunoscutele „Saloane“ – de vară, de iarnă – sau în „Personale“, în care prin magia culorilor se iveau portrete, peisaje, icoane, ținuturi de legendă ori locuri dragi, precum casa părintească.
Datorită efortului fiicei sale, dr. Raluca Anastasoaie, și cu sprijinul întregii familii, expoziția a reunit 74 de lucrări din perioade diferite, toate fiind reprezentative artei autoarei. Portrete ale părinților, icoane ale spațiului din Țara de Sus, flori și ecouri colorate ale Veneției – toate ne-au purtat cu ochii și cu mintea pe harta lumii.
  Evocările celor prezenți, printre care Gheorghe Petre, președintele filialei UAP Slobozia, și Mihaela Racovițeanu, prietenă, au fost adevărate prilejuri de încântare, fiecare vorbind despre un om căruia bucuria nu i-a fost străină, înzestrat cu un talent cu care a contribuit la frumusețea lumii.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC