Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Poezie românească la Pisa

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ luni, 24 octombrie 2011
   În cadrul Festivalului de carte de la Pisa, aflat în desfăşurare (21–23 octombrie a.c.), Asociaţia culturală internaţională Akkuaria este prezentă cu proiectul „Descoperind Terra şi rădăcinile popoarelor lumii“, în cadrul căruia vor fi prezentate trei volume de poezie bilingvă (română/italiană), în îngrijirea colaboratorului nostru, italienistul Geo Vasile.
   „Da Miorizza a Cristian Popescu“ este o antologie de eseuri şi texte lirice, o culegere de poezie modernă şi postmodernă, purtând semnăturile lui: Mihai Eminescu, George Bacovia, Ion Vinea, Gellu Naum, Mircea Ivănescu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Cezar Ivănescu etc. „Resistenze bruciate“ (Rezistenţe arse) cuprinde un florilegiu de poezie feminină contemporană, creaţii a unsprezece autoare românce, între care Angela Marinescu, Ruxandra Niculescu, Ioana Crăciunescu, Eugenia Ţarălungă. Poetesele asociaţiei Akkuaria, ce vin din patru ţări (Italia, Serbia, Croaţia, Peru), s-au reunit în volumul „Senso e Salvezza“, cel de-al treilea îngrijit de Geo Vasile şi lansat la Pisa Book Festival 2011.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.