Newsflash
Cultură

Plimbare, artă și lectură [GALERIE FOTO]

de Dr. Raluca BULEA - aug. 19 2021
Plimbare, artă și lectură [GALERIE FOTO]

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă așteaptă în spațiul privilegiat al curții Palatului Romanit, în cadrul unui inedit proiect.

Dacă sfârșitul de săptămână vă va găsi în București și sunteți în căutarea unui loc care să vă aducă o stare de bine și de relaxare, cu susur de apă, umbră răcoroasă de copaci și atâta tihnă câtă putem aștepta în mijlocul orașului, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă așteaptă în spațiul privilegiat al curții Palatului Romanit (cel care găzduiește Muzeul Colecțiilor de Artă - MCA), în cadrul unui inedit proiect. 

plimbare arta si cultura (1)

Prin paginile unor expoziții

Dorind să pună în valoare spațiile exterioare ale muzeului, precum și valoroasele publicații editate cu prilejul expozițiilor realizate de-a lungul anilor, și să încurajeze totodată lectura de care ne putem bucura într-un mod mult mai agreabil în aer liber în timpul lunilor călduroase, MNAR a inițiat la început de august proiectul „Prin paginile unor expoziții”, care va continua la fiecare sfârșit de săptămână, urmând a se prelungi, dacă vremea ne va fi favorabilă, și în luna septembrie.

Suntem astfel invitați să răsfoim cataloagele editate de muzeu, făcând un popas de la plimbarea pe Calea Victoriei, iar dacă ne va fi plăcut călătoria imaginară, o putem continua și acasă, căci toate albumele oferite spre lectură pot să fie achiziționate la preț redus. 

Când arta și istoria se împletesc armonios  

Poate că vom trece pragul MCA ușor sceptici, căci, în fond, e vorba despre expoziții trecute, peste care s-a așternut deja praful uitării. Și totuși, o dată așezați pe banca de lângă fântâna arteziană, în sunetul molcom al apei, începem să ne desprindem de timp, și să pătrundem într-un alt tărâm, în care arta și istoria se împletesc armonios, făcându-ne să uităm complet de cotidian. 

plimbare arta si cultura (2)

Pentru unii cititori, poate fi vorba de plăcuta rememorare a emoțiilor încercate la vizitarea acelor expoziții. Pentru alții, este bucuria prezentă a (re)întâlnirii cu opere și artiști cunoscuți.

În plus, diversitatea genurilor prezentate în cataloagele selectate pentru fiecare săptămână este de natură să atragă vizitatori și cititori cu gusturi cât se poate de diferite: pictură și sculptură, artă decorativă și mobilier, bijuterii, epoci istorice diferite, de la arta veche până la cea modernă și, nu în ultimul rând, zone geografice diferite, între Orient și Occident.

Proiectul acesta, prin care muzeul vine către public într-un mod mai puțin convențional, este în sintonie cu un altul, desfășurat la rândul său în perioada sezonului cald, și intitulat „Străzi deschise”. 


Galerie imagini (4)

Acesta a fost propus de ARCEN – Asociația română pentru cultură, educație și normalitate și realizat cu sprijinul Primăriei Capitalei, și implică transformarea Căii Victoriei și a unora dintre străzile adiacente, timp de 12 ore în fiecare sâmbătă și duminică până pe 17 octombrie a.c., în zone pietonale care să încurajeze plimbarea și mersul pe jos, precum și socializarea în aer liber.

Și cum se știe că o plimbare, mai ales dacă este făcută într-o companie agreabilă, trebuie să fie însoțită și de popasuri pentru un taifas tihnit, deschiderea curții MCA este binevenită, iar ocazia de a pătrunde în universuri artistice diverse prin intermediul lecturii ne poate motiva și mai mult să ieșim din casă pentru a ne face un traseu prin centrul orașului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe