Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Pledoarie pentru o alimentaţie sănătoasă

Viața Medicală
Prof. dr. Mariana GRAUR vineri, 15 ianuarie 2010

De mii de ani, oamenii au încercat conservarea alimentelor cu ajutorul sării, a unor produse naturale dulci, prin folosirea fermentării şi afumării. Astăzi, pentru menţinerea unor calităţi organoleptice şi împiedicarea dezvoltării microbiene adaugăm iradierea, vidarea, sterilizarea/pasteurizarea/UHT şi alte metode ale tehnicii moderne. (...)

    De mii de ani, în dorinţa de a face mâncărurile mai apetisante, oamenii au folosit o serie largă de coloranţi vegetali şi animali. Astăzi se face tot posibilul ca alimentele să aibă succes, să aibă culori cât mai atractive, să fie cât mai bogate în vitamine, chiar dacă sunt obţinute pe cale artificială.
    Progresul continuu al societăţii umane a dus la o tehnicizare omniprezentă în toate domeniile. Din ce în ce mai multe produse alimentare sunt astăzi obţinute cu ajutorul metodelor industriale, iar cererea, tot mai mare a acestora, generează o supraproducţie, dar şi o ofertă variată din partea producătorilor.
    În procesul complex al industrializării alimentelor, din dorinţa de a se obţine produse mai multe şi mai ieftine, un rol important, adesea dezbătut şi rămas suficient de controversat, îl au aditivii alimentari. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.