Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

„Pietra e cuore“

Viața Medicală
Conf. dr. Anca SÂRGHIE vineri, 19 noiembrie 2010

   Dacă va fi vrut să dea suflet pietrei, Adina Romanescu se pare că a reuşit perfect. Nouă Galatee, ea şi-a propus să facă din arta barocă italiană o altă poveste, tălmăcită în desen şi culoare. Pygmalion a obţinut de la zei suflet pentru Galateea de piatră, iar pictoriţa româncă, fără ajutorul zeilor, păstrează căldura marmurei în miez de culoare. (...)

   După o bursă de studii în Italia (2010), va expune la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, o suită de desene şi lucrări în ulei, care nu sunt de fapt decât tălmăcirea unor opere în marmură semnate de Bernini, Michelangelo, ca să nu-i numim decât pe aceştia. După ce a expus în ţări din Europa, Africa şi Asia, ca pentru a ilustra adevărul că nimeni nu este profet în ţara lui, o regăsim de data aceasta cu o amplă expoziţie (11 noiembrie – 11 decembrie 2010) în Capitală, unde publicul vizitator este aşteptat să cunoască mai bine pe unul dintre cei mai reprezentativi pictori ai generaţiei 2000. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.