Newsflash
Cultură

Pictură solară

de Paula ROMANESCU - aug. 28 2015
Pictură solară
     Dacă timpul ar fi avut răbdare când l-a atins cu iarnă pe meșterul culorii – Vasile Grigore (1935-2012), am fi fost invitați și anul acesta la un nou festin de artă menit să învețe primăvara cum să-și aleagă culorile. Prin strădania unor oameni pentru care arta rămâne altar de taină – colecționari, curatori, critici de artă – am avut parte în luna în care marele pictor ar fi împlinit 80 de ani, de o expoziție omagială „Vasile Grigore – culoare, lumină“. În cuvântul de deschidere a expoziției – organizate la Cercul Militar Național, Salonul Artelor – Viorel Răuț, directorul Casei memoriale – colecție de artă „Vasile Grigore“, a mulțumit tuturor acelora care au acceptat să se despartă pe durata expoziției de „soarele“ din casa lor, împrumutând creațiile lui Vasile Grigore.
     Nu puteau lipsi la ceas omagial nici lucrările maestrului intrate în zestrea Muzeului Național de Artă al României, nici lucrări din colecția care poartă deja numele marelui pictor Vasile Grigore, nici lucrări din colecții private cu care deținătorii se mândresc pe bună dreptate.
     Poate nu întâmplător, ultima expoziție la care Vasile Grigore și-a însoțit lucrările la întâlnirea cu iubitorii de artă, a avut loc la Galeriile Dialog din Salonul Primăriei sectorului 2 din Capitală. Le-a însoțit și le-a lăsat să „dialogheze“ cu noi – privitorii, fiindcă el, creatorul lor, cum era peste măsură de obosit în strădania lui de a înveșmânta cu lumină fiecare poveste scrisă cu penelul său, „s-a dus să moară puțin“. Era 20 februarie 2012.
     La Salonul Artelor de la CMNR au fost expuse flori cu miez de aur, portrete, naturi statice, grafică, desene, acuarelă, lucrări aparținând tuturor etapelor de creație din viața unui om care s-a identificat pe de-a-ntregul cu arta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe