Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

PANORAMICUL UNOR VIEŢI

Viața Medicală
Dr. Sebastian NICOLAU vineri, 21 mai 2010

   Dedicând-o mentorilor săi şi pornind de la un citat din Sigmund Freud: „Omul are nevoie de un vis, ca să suporte realitatea“, autorul, Viorel Şerban, bine-cunoscutul profesor de diabet şi boli de nutriţie, parcurge un lung, dificil şi complicat excurs prin destine, traversând lumi de o complexitate unică şi stânci
greu de escaladat, pe care, în final, reuşeşte să le străbată cu succes datorită unei culturi, întâlnită rar în zilele noastre. (...)

    Discursul său, portretele, caracterele, întâmplările ce compun volumul LOC DE TRĂIT, LOC DE MURIT n-au nimic din ceea ce s-ar putea numi caricaturizare sau ironie. Totul este expresia sobrietăţii gândirii profunde, presărată din loc în loc cu duioşie şi iubire de oameni. Mă gândesc îndeosebi la acele pagini dedicate, fără îndoială, celor aflaţi în suferinţă, familiilor acestora şi nevoii acute de compasiune, sentiment fără de care medicina n-ar putea depăşi simulacrul. Nu lipsesc din cele peste 300 de pagini nici reflecţiile şi grija aproape apostolică faţă de generaţiile ce vin, de responsabilitatea faţă de acestea şi destinul unităţilor sanitare, aflate în prezent în mare suferinţă în România. Iar acestea din urmă fără accente de revoltă şi anarhie, ci cu durerea unei suferinţe surde ce se vrea nu numai exprimată. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC