Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Obstetrică-ginecologie pentru asistenţă medicală

Viața Medicală
Prof. dr. Dimitrie NANU vineri, 28 mai 2010

   Lucrarea OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE a fost redactată de conf. dr. Marius Alexandru Moga, împreună cu un larg colectiv de colaboratori. De menţionat trei semnături ale unor autori din străinătate, anume: prof. dr. Valentin Friptu (Republica Moldova), prof. dr. h. Boguslaw Buszewski (Polonia), prof. dr. Ali Riza Odobasi (Turcia). (...)
 

   Dl conf. dr. Marius Alexandru Moga este medic primar de Obstetrică-ginecologie, doctor în Medicină şi şeful Catedrei de Specialităţi morfologice şi chirurgicale de la Facultatea de Medicină a Universităţii „Transilvania“ din Braşov, şeful Secţiei clinice universitare O-G IV din Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „I. A. Sbârcea“. Dsa a scris prima carte de Obstetrică în urmă cu 15 ani (Ed. Ştiinţă şi Tehnică Bucureşti, 1994). Au urmat încă patru volume de specialitate şi două cursuri pentru studenţii Facultăţii de Medicină.
   Lucrarea de faţă (359 de pagini) atinge problemele principale ale domeniului. Pentru Obstetrică: Anatomia funcţională a filierei pelvigenitale materne şi a sânului; Fiziologia maternă şi a placentei; Diagnosticul sarcinii; Diagnosticul prenatal al malformaţiilor genetice; Management antepartum; Declanşarea travaliului; Ruperea membranelor ovulare; Naşterea; Naşterea în alte prezentaţii decât craniană flectată; Lăuzia; Lăuzia fiziologică; Lăuzia patologică. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.