Se întâmpla în urmă cu şapte luni… La 5 mai 2010, profesorul Mircea Angelescu părăsea această lume, însă numai fizic. Acum, în preajma zilei în care domnia sa ar fi împlinit 87 de ani, putem spune că spiritul său continuă să fie printre noi, pentru a ne călăuzi, a ne îndruma, a ne inspira, aşa cum a făcut-o şi de-a lungul celor şase decenii de carieră medicală exemplară. (...) "> O VALOROASĂ MOŞTENIRE - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

O VALOROASĂ MOŞTENIRE

de Dr. Raluca BULEA - dec. 10 2010
O VALOROASĂ MOŞTENIRE

   Se întâmpla în urmă cu şapte luni… La 5 mai 2010, profesorul Mircea Angelescu părăsea această lume, însă numai fizic. Acum, în preajma zilei în care domnia sa ar fi împlinit 87 de ani, putem spune că spiritul său continuă să fie printre noi, pentru a ne călăuzi, a ne îndruma, a ne inspira, aşa cum a făcut-o şi de-a lungul celor şase decenii de carieră medicală exemplară. (...)
 

   După cum cititorii săptămânalului „Viaţa medicală“ au aflat din relatările publicate imediat după desfăşurarea evenimentului, în perioada 13–16 octombrie a.c. au avut loc „Zilele Ştiinţifice ale Institutului Naţional de Boli Infecţioase «Prof. dr. Matei Balş»“. Manifestarea, ajunsă la cea de-a şasea ediţie, a reunit specialişti infecţionişti din ţară, dar şi din străinătate, şi a stat sub semnul omagiului adus dlui. prof. dr. Mircea Angelescu, de al cărui nume se leagă multe realizări importante ale instituţiei organizatoare, dar şi ale specialităţii de Boli infecţioase din România.
   Şi pentru că „verba volant, scripta manent“, a fost editat cu această ocazie un supliment al revistei Terapeutică, Farmacologie şi Toxicologie clinică, în prezent apărând, după cele mai recente canoane ale publicaţiilor exclusiv ştiinţifice, pentru o mai mare deschidere, integral în limba engleză, sub titulatura THERAPEUTICS, PHARMACOLOGY AND CLINICAL TOXICOLOGY, volum consistent pe care îl prezentăm pentru a marca data de 11 decembrie, ziua de naştere a Profesorului. Suplimentul a cuprins atât rezumatele celor peste 20 de prezentări orale susţinute în acele zile, cât şi pe cele ale posterelor, peste 50 la număr, care au fost expuse pentru cei interesaţi. Dincolo de acestea, suplimentul revistei la care profesorul Mircea Angelescu a fost redactor şef timp de 14 ani (1994–2008) cuprinde ceva cu totul special: mărturii despre domnia sa, venind din partea unor discipoli, colaboratori, prieteni chiar, care i-au fost alături timp de decenii, l-au cunoscut şi i-au apreciat munca şi calităţile umane şi profesionale deosebite.  (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe