În urmă cu aproximativ doi ani apărea „GREFA“, un eveniment care a fost trecut sub tăcere atât de presa de profil, cât şi de lumea medicală. De fapt, era vorba de primul ghid de renunţare la fumat şi de asistenţă de specialitate a fumătorului, elaborat de secţiunea de tabacologie a Societăţii Române de Pneumologie. Colectivul, cuprinzând specialişti cu preocupări în domeniu, condus de dna conf. dr. Antigona Trofor, reputat tabacolog cu multe implicări şi participări nu doar la activităţile de control din România, dar şi la cele din European Respiratory Society, a pus suflet şi „a adus pe lume“ un astfel de ghid care lipsea din peisajul medical românesc, deşi fumatul este şi rămâne elementul, factorul cauzal sau de risc ce leagă majoritatea afecţiunilor cronice sau acute, invalidante sau sechelare. (...)"> O NOUĂ „GREFĂ“ ÎN LUMEA MEDICALĂ - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

O NOUĂ „GREFĂ“ ÎN LUMEA MEDICALĂ

de Prof. dr. Florin MIHĂLŢAN - iul. 23 2010
O NOUĂ „GREFĂ“ ÎN LUMEA MEDICALĂ

   În urmă cu aproximativ doi ani apărea „GREFA“, un eveniment care a fost trecut sub tăcere atât de presa de profil, cât şi de lumea medicală. De fapt, era vorba de primul ghid de renunţare la fumat şi de asistenţă de specialitate a fumătorului, elaborat de secţiunea de tabacologie a Societăţii Române de Pneumologie. Colectivul, cuprinzând specialişti cu preocupări în domeniu, condus de dna conf. dr. Antigona Trofor, reputat tabacolog cu multe implicări şi participări nu doar la activităţile de control din România, dar şi la cele din European Respiratory Society, a pus suflet şi „a adus pe lume“ un astfel de ghid care lipsea din peisajul medical românesc, deşi fumatul este şi rămâne elementul, factorul cauzal sau de risc ce leagă majoritatea afecţiunilor cronice sau acute, invalidante sau sechelare. (...)

A fost un moment important nesesizat de Ministerul Sănătăţii, cu toate că avea la bază o iniţiativă personală şi o susţinere venind din partea unei asociaţii profesionale. S-a realizat, în anul următor, o serie de simpozioane care au urmărit nu doar popularizarea ghidului, dar şi o standardizare a aderării medicilor specialişti şi de familie la un tip de consiliere a pacienţilor fumători menită să le aducă sprijinul atât de dorit şi de necesar. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe