Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

O lucrare reprezentativă

Viața Medicală
Dr. Aurelia RĂSCEANU vineri, 18 septembrie 2009

Volumul TRANSFUZIA DE SĂNGE ÎN TERAPIA INTENSIVĂ, editat de un colectiv larg de colaboratori de la Clinica de Anestezie şi terapie intensivă din Craiova, sub redacţia dnei conf. dr. Daniela Cernea, aduce date noi privind transfuzia de sânge în această specialitate. (...)

Este o lucrare reprezentativă, rezultatul experienţei unui colectiv format la aceeaşi şcoală de gândire şi practică clinică.
   Scopul transfuziei de sânge este acela de a îmbunătăţi eliberarea spre ţesuturi a oxigenului, prin creşterea cantităţii de hemoglobină din sânge, astfel să optimizeze funcţia deficitară a ţesuturilor. Indicaţiile transfuziei de sânge, în terapia intensivă, au evoluat mult în ultimele decenii, fapt ce a necesitat o reactualizare a datelor teoretice cu cele mai noi noţiuni de fiziopatologie şi clinică, ce pot să fie puse la îndemâna viitorilor specialişti. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC