„Sunt împotriva lipsei de cunoaştere şi a lipsei de experienţă. Trebuie să-ţi cunoşti limitele şi să ştii că profesiunea de farmacist se bazează pe profesionalism şi pe etică“, declară dna farmacist primar Aurora Toma, cea care, în urmă cu mai bine de opt ani, a pus bazele unei firme de consultanţă pentru afaceri şi management în domeniu. Pionier în managementul farmaceutic este titlul interviului realizat de Alexandra Pârvulescu, în revista FARMACIST.RO nr. 1/2011.  (...)"> NU DOAR PENTRU FARMACIŞTI - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

NU DOAR PENTRU FARMACIŞTI

de Dr. Maria DRAGOTĂ - apr. 1 2011
NU DOAR PENTRU FARMACIŞTI

   „Sunt împotriva lipsei de cunoaştere şi a lipsei de experienţă. Trebuie să-ţi cunoşti limitele şi să ştii că profesiunea de farmacist se bazează pe profesionalism şi pe etică“, declară dna farmacist primar Aurora Toma, cea care, în urmă cu mai bine de opt ani, a pus bazele unei firme de consultanţă pentru afaceri şi management în domeniu. Pionier în managementul farmaceutic este titlul interviului realizat de Alexandra Pârvulescu, în revista FARMACIST.RO nr. 1/2011.  (...)

   „Sunt împotriva lipsei de cunoaştere şi a lipsei de experienţă. Trebuie să-ţi cunoşti limitele şi să ştii că profesiunea de farmacist se bazează pe profesionalism şi pe etică“, declară dna farmacist primar Aurora Toma, cea care, în urmă cu mai bine de opt ani, a pus bazele unei firme de consultanţă pentru afaceri şi management în domeniu. Pionier în managementul farmaceutic este titlul interviului realizat de Alexandra Pârvulescu, în revista FARMACIST.RO nr. 1/2011. Dna prof. dr. Maria Puiu prezintă Sindromul Marfan, o boală ereditară rară autozomal-dominantă şi care afectează în primul rând scheletul, ochiul şi sistemul cardiovascular. Despre Stimulente (excitante) ale sistemului nervos central aduce informaţii dna prof. farm. Viorica Istudor. Psihostimulentele sunt substanţe psihoactive care acţionează asupra SNC, prin stimularea fie a timiei, fie a vigilităţii şi a activităţii; se clasifică în antidepresive, psihoanaleptice şi psihotonice (nooanaleptice). În Incursiunea în lumea antibioticelor, prof. farm. Maria Besciu se opreşte la istoria penicilinei. Jocul cu nisip, Sandplay – o abordare terapeutică pentru corp şi suflet oferă acces la inconştient prin jocul simbolic. „Aici învăţaţi să vedeţi, să simţiţi, să descrieţi experienţa psihosomatică, să o înţelegeţi, să o integraţi şi să îi daţi sens, astfel încât ceea ce părea de neînţeles capătă acum un rost. Fiind o terapie nonverbală, stimulează activitatea preverbală şi activează acele arii ale creierului în care sunt codate în profunzime experienţele care ne împiedică să evoluăm“, explică autoarea articolului, psiholog clinician Daniela Neagu. „Terapia sandplay presupune o mişcare psihică, pentru că – fiecare gest întreprins reprezintă limbajul unui act interior o transformare a unei forme în alta, rămânerea în contact cu o miniatură, o reacţie emoţională, un gând, o amintire, toate agăţate de contactul cu nisipul, apa şi miniaturile…“. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe