Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

NOVA Festival, îmbinarea artei cu tehnologia

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 3 septembrie 2021

Până la 15 septembrie, în Capitală are loc festivalul NOVA, un eveniment care explorează forme contemporane de expresie artistică realizate prin tehnologii inovatoare.

Numeroși artiști din România, Spania, Marea Britanie, Austria, Danemarca, Letonia și Canada aduc la București performance-uri, instalații interactive și lucrări de artă care îmbină fotografia, mișcarea, sunetul, jocurile sau designul cu tehnologii precum Inteligența Artificială. 

novafestival

Din programul festivalului fac parte câteva ateliere. Unul dintre ele are loc în 6 septembrie, de la ora 17:00, și este intitulat „Sound design imersiv”. Atelierul prezintă câteva dintre strategiile de lucru cu sunet spațial, tratând subiecte precum: sunetul în natură, discriminarea spațială a surselor sonore, tehnici de captare și sinteză sonoră spațială și sisteme spațiale de redare a sunetului.

Explorări interactive

În programul zilei de 6 septembrie, începând cu ora 19:00 va avea loc „Atelierul deschis de instalație interactivă”. Participanții vor analiza aspectele tehnice din spatele instalației interactive Driade, expusă în cadrul festivalului Amural din Brașov. În timpul workshopului, participanții vor construi o instalație interactivă originală. Scopul este familiarizarea lor cu procesul tehnic din spatele realizării unei instalații interactive.

Pe lângă cele două ateliere, pe perioada festivalului au loc și câteva expoziții, cum ar fi memoryMechanics (o explorare atât a memoriei umane, cât și a memoriei unui computer); Generative Chorus (o lucrare de artă-laborator care a început în 2018 și se va termina în 2022); I Speak Sun (în care artista Paula Vitola transformă unul dintre apusurile bucureștene într-un spectacol de neratat).

Participarea la workshopurile din cadrul NOVA Festival este gratuită, iar înscrierea se face la contact@novanova.ro. Calendarul complet al festivalului poate fi consultat pe www.novanova.ro. Potrivit organizatorilor, intrarea la toate evenimentele NOVA este liberă.

Etichete: nova festival workshop workshopuri workshop interactiv instalatii interactive festival arta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.