Newsflash
Cultură

NOVA Festival, îmbinarea artei cu tehnologia

de Florentina Ionescu - sept. 3 2021
NOVA Festival, îmbinarea artei cu tehnologia

Până la 15 septembrie, în Capitală are loc festivalul NOVA, un eveniment care explorează forme contemporane de expresie artistică realizate prin tehnologii inovatoare.

Numeroși artiști din România, Spania, Marea Britanie, Austria, Danemarca, Letonia și Canada aduc la București performance-uri, instalații interactive și lucrări de artă care îmbină fotografia, mișcarea, sunetul, jocurile sau designul cu tehnologii precum Inteligența Artificială. 

novafestival

Din programul festivalului fac parte câteva ateliere. Unul dintre ele are loc în 6 septembrie, de la ora 17:00, și este intitulat „Sound design imersiv”. Atelierul prezintă câteva dintre strategiile de lucru cu sunet spațial, tratând subiecte precum: sunetul în natură, discriminarea spațială a surselor sonore, tehnici de captare și sinteză sonoră spațială și sisteme spațiale de redare a sunetului.

Explorări interactive

În programul zilei de 6 septembrie, începând cu ora 19:00 va avea loc „Atelierul deschis de instalație interactivă”. Participanții vor analiza aspectele tehnice din spatele instalației interactive Driade, expusă în cadrul festivalului Amural din Brașov. În timpul workshopului, participanții vor construi o instalație interactivă originală. Scopul este familiarizarea lor cu procesul tehnic din spatele realizării unei instalații interactive.

Pe lângă cele două ateliere, pe perioada festivalului au loc și câteva expoziții, cum ar fi memoryMechanics (o explorare atât a memoriei umane, cât și a memoriei unui computer); Generative Chorus (o lucrare de artă-laborator care a început în 2018 și se va termina în 2022); I Speak Sun (în care artista Paula Vitola transformă unul dintre apusurile bucureștene într-un spectacol de neratat).

Participarea la workshopurile din cadrul NOVA Festival este gratuită, iar înscrierea se face la contact@novanova.ro. Calendarul complet al festivalului poate fi consultat pe www.novanova.ro. Potrivit organizatorilor, intrarea la toate evenimentele NOVA este liberă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe