Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

NOUTĂŢI DIAGNOSTICE ŞI CURATIVE

Viața Medicală
Dr. M. M. vineri, 22 ianuarie 2010

Ultimele două numere (11, 12), din anul recent încheiat, ale revistei MEDICINA MODERNĂ cuprind studii şi articole la fel de interesante şi utile pentru profesioniştii sănătăţii, precum au fost şi cele din apariţiile mensuale anterioare. Astfel, editorialul penultimului număr din 2009 semnat de dl prof. dr. Ştefan Şuţeanu, are ca titlu: Tendinţe noi în reumatologie. (...)

Atenţia cititorului e focalizată asupra principalelor boli ale domeniului: poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă (necesitatea diagnosticului timpuriu) şi a tratamentului biologic al unor boli reumatice cu rituximab şi abatacept. „În ultima vreme, se insistă asupra necesităţii unui diagnostic precoce al spondilitei anchilozante, în etapa preradiologică a bolii. Acest lucru este posibil, întrucât rezonanţa magnetică nucleară identifică din primele luni inflamaţia structurilor coloanei vertebrale şi, mai ales, pe cea de la nivelul articulaţiilor sacroiliace. Acest semn, într-un anumit context clinic (bărbat tânăr, cu o durere vertebrală de tip inflamator, care persistă timp de trei luni), este considerat suficient pentru a formula diagnosticul de spondilită anchilozantă şi pentru a începe un tratament activ.“ Dl conf. dr. Danil Adam revede literatura consacrată: Tratamentului pacienţilor cu metastaze cerebrale de melanom, într-un amplu referat. Concluzia autorului nu e, din păcate, optimistă: „Rezultatele terapiei metastazelor cerebrale de melanom rămân nesatisfăcătoare, comparativ cu alte metastaze cerebrale. În contextul celorlalte metastaze cerebrale, metastazele de melanom au caracteristici care le diferenţiază şi le fac dificil de tratat. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC