Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Muzeul Național de Istorie: expoziție despre epidemii din trecut

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 27 octombrie 2021, ora 17:49

La Muzeul Național de Istorie a României se deschide expoziția fotodocumentară despre epidemii care au avut loc în Țările Române, despre modul în care au fost depășite și urmele pe care le-au lăsat.

Expoziția ,,Epidemii în istoria Țărilor Române. Mărturii documentare” va fi un prilej pentru vizitatori să descopere, prin imagini și documente de arhivă, alte episoade epidemice care au avut loc în spațiul românesc, se arată pe webiste-ul Muzeului Național de Istorie a României (MNIR).

expo-mnir
Sursă foto mnir.ro

 

 

De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României – de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul al XIX-lea, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic și gripă spaniolă de la finalul Primului Război Mondial. Documentele expuse surprind modul în care instituțiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, metodele de stopare și urmele pe care acestea le-au lăsat în societate”, stă scris pe pagina MNIR.

Expoziția este realizată cu ocazia aniversării a 190 de ani de existență a Arhivelor Naționale ale României, depozitare ale memoriei trecutului, care păstrează mărturii documentare din veacul al XII-lea.

Va fi deschisă la Muzeul Național de Istorie a României în perioada 28 octombrie – 7 noiembrie 2021.

Poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00 (program de vară), respectiv 09.00 – 17.00 (program de iarnă), cu respectarea măsurilor de sanitare în vigoare.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României (ANR) și Asociația „Dar Development”, va avea vernisajul joi, 28 octombrie, începând cu orele 11.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București. Inaugurarea se va desfășura în cadru restrâns, fără public, și va fi transmis live pe paginile oficiale de Facebook ale instituțiilor organizatoare.

Etichete: muzeul national de istorie epidemii in tarile romane expozitie fotodocumentara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.