Newsflash
Cultură

Muzeul Național al Literaturii Române va achiziționa arhiva Camil Petrescu

de Florentina Ionescu - iul. 5 2022
Muzeul Național al Literaturii Române va achiziționa arhiva Camil Petrescu

Primarul general al Capitalei a anunțat la finalul lunii iunie că MNLR va fi finanțat pentru achiziționarea arhivei Camil Petrescu.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a explicat că această arhivă se află în posesia Floricăi Ichim, care a fost critic de teatru, președinta Fundației Culturale „Camil Petrescu”. 

Camil_Petrescu
Sursa foto: commons.wikimedia.org

 

„Primăria Capitalei va finanța Muzeul Național al Literaturii Române pentru achiziționarea arhivei Camil Petrescu. Această arhivă se află în posesia moștenitorilor Floricăi Ichim, care a fost critic de teatru, președinta Fundației Culturale „Camil Petrescu” și legatara arhivei marelui scriitor bucureștean. Arhiva Camil Petrescu cuprinde sute de scrisori primite de la contemporani celebri precum Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, Liviu Rebreanu sau Mihail Sebastian, mii de pagini de manuscrise și dactilograme corectate ale romanelor, pieselor de teatru și operelor filosofice ale scriitorului, precum și diverse obiecte personale.”, a scris Nicușor Dan pe o rețea socială.

El a adăugat că, după cumpărarea arhivei, Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) va crea colecția Camil Petrescu și va amenaja o cameră specială în sediul din Calea Griviței, deschisă vizitatorilor, în timp ce restul arhivei va fi disponibil cercetătorilor și istoricilor literari.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe