Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Muzeul Național al Literaturii Române va achiziționa arhiva Camil Petrescu

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 5 iulie 2022, ora 17:12

Primarul general al Capitalei a anunțat la finalul lunii iunie că MNLR va fi finanțat pentru achiziționarea arhivei Camil Petrescu.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a explicat că această arhivă se află în posesia Floricăi Ichim, care a fost critic de teatru, președinta Fundației Culturale „ Camil Petrescu”. 

Camil_Petrescu
Sursa foto: commons.wikimedia.org

 

„Primăria Capitalei va finanța Muzeul Național al Literaturii Române pentru achiziționarea arhivei Camil Petrescu. Această arhivă se află în posesia moștenitorilor Floricăi Ichim, care a fost critic de teatru, președinta Fundației Culturale „Camil Petrescu” și legatara arhivei marelui scriitor bucureștean. Arhiva Camil Petrescu cuprinde sute de scrisori primite de la contemporani celebri precum Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, Liviu Rebreanu sau Mihail Sebastian, mii de pagini de manuscrise și dactilograme corectate ale romanelor, pieselor de teatru și operelor filosofice ale scriitorului, precum și diverse obiecte personale.”, a scris Nicușor Dan pe o rețea socială.

El a adăugat că, după cumpărarea arhivei, Muzeul Național al Literaturii Române ( MNLR) va crea colecția Camil Petrescu și va amenaja o cameră specială în sediul din Calea Griviței, deschisă vizitatorilor, în timp ce restul arhivei va fi disponibil cercetătorilor și istoricilor literari.

Etichete: camil petrescu MNLR muzeul national al literaturii romane Nicusor Dan

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.