Newsflash
Cultură

Muzeul judeţean Botoşani găzduiește o expoziție de artă vizuală

de Florentina Ionescu - aug. 16 2022
Muzeul judeţean Botoşani găzduiește o expoziție de artă vizuală

Muzeul Judeţean Botoşani va găzdui, în perioada 16 - 30 august 2022 în spaţiul Galeriilor de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani, expoziţia de artă vizuală „ARS LONGA” (investigări masterale).

În cadrul expoziției vor fi incluse lucrări semnate de artistul Dănuţ Aconstantinesei, iar evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES

arta
Fotografie de la Daian Gan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/pensula-periu-a-periu-a-de-din-i-tablou-102127/

Absolvent de studii universitare economice, Dănuţ Aconstantinesei a găsit în artele vizuale un mod aparte de cunoaştere şi transpunere a realităţii înconjurătoare şi de regăsire a propriei personalităţi. Din acest motiv a urmat cursurile Şcolii Populare de Arte Botoşani, secţiile pictură şi grafică, apoi a făcut studii de Master în pictură, la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi.

Începând din 2017, Dănuţ Aconstantinesei a participat la diverse expoziţii de grup şi colective, organizate la: Botoşani, Iaşi, Suceava, Sighet, Brăila, Piatra-Neamţ, Sibiu şi în străinătate, la Bruxelles (2019) şi Luxemburg (2021), fiind distins cu premii şi menţiuni.

În Galeriile botoşănene a mai fost prezent cu două expoziţii personale, "Începuturi” (2019) şi „De la figurativ la abstract” (2020).

Vernisajul va avea loc duminică, 21 august 2022, ora 12:00. Prezintă prof. univ. dr. Cristian Ungureanu, prorector al Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi. Intrarea este liberă. Program de vizitare: zilnic între ora 9:30 și 16:30.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe