Newsflash
Cultură

Minunea din Banat

de Dr. Cristian COTIGĂ - apr. 6 2018
Minunea din Banat
    Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din România, se află între localitățile Anina și Bozovici, pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei, la punctul numit „Paralela 45”. Este formată de apele cristaline ale izbucului Bigăr, afluent al Minișului. De la izvoare, de sub uriașul zid de stâncă, și până la cascada ce-i poartă numele, izbucul oferă mai multe cascade mai mari sau mai mici. Apa bogată în calcar se varsă în râul Miniș, de pe un prag stâncos de circa opt metri înălțime, acoperit cu mușchi, formând celebra cascadă. Această apă iese de sub o stâncă de peste 50 de metri înălțime.
    Imaginile spectaculoase ale cascadei Bigăr au impresionat presa internațională, încât a ajuns pe primul loc, în anul 2013, într-un clasament al celor mai frumoase cascade din lume, realizat și publicat de The World Geography pe site-ul propriu. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe