Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Memoriile unei… „succesiuni cromozomiale“

Viața Medicală
Dan LĂZĂRESCU vineri, 29 ianuarie 2010

Calendarul gregorian, folosit astăzi în toată lumea şi care, iată, a ajuns la „cota“ 2010, după cum se ştie, numără anii de la naşterea lui Iisus Hristos. Mai există însă şi alte calendare, folosite pe arii etnice/religioase mai restrânse şi care au luat startul de la alte evenimente. (...)

Bunăoară, calendarul iudaic, urmând cronologia biblică, a pornit de la „facerea lumii“ şi a ajuns acum la anul 5769. Luând în calcul toate aceste date, dl prof. dr. Francisc Schneider a socotit că la vârsta pe care o are, reprezintă „aproximativ generaţia numărul 285, filogenia unei succesiuni cromozomiale de 285 generaţii mozaice“…
   Pe acest ton – cu zâmbetul pe buze (de fapt – în… vârful condeiului), nepregetând să apeleze la autoironia subtilă a omului de ştiinţă – dl prof. dr. Fr. Schneider îşi începe noile dsale însemnări cu caracter autobiografic, strânse într-o carte intitulată COPILĂRIE SUB TREI CĂRMUIRI şi subintitulată, între paranteze: (evocări mozaice). (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC