Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

MEDICI SAU SFINŢI?

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 10 decembrie 2010

   Acesta este titlul editorialului aparţinându-i dlui prof. dr. Ioan Bradu Iamandescu, din nr. 10/2010 al revistei Colegiului Medicilor Bucureşti, MEDICINA MODERNĂ. „De la începutul practicării profesiei medicale, s-a considerat că medicul are o poziţie sacră, de intermediar între bolnav şi Divinitate. Sacralitatea acestei profesii a fost consolidată şi prin renumitul jurământ al lui Hipocrate, din care se poate deduce că adevăratul medic îndeplineşte o funcţie profesională încărcată de mari responsabilităţi morale (…). A părut firesc, de-a lungul timpului, să i se ceară unui medic să se comporte aproape ca şi un sfânt (…). În mod sigur, aceste exigenţe crescute faţă de îndatoririle medicului provin din binecunoscutele comandamente morale specifice profesiei medicale, care îl apropie pe medic de un sfânt plin de har şi de bunătate. (…)
 

Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.