Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

MEDIC ŞI PACIENT, ÎNTR-O RELAŢIE SPECIALĂ

Viața Medicală
Dan LĂZĂRESCU vineri, 10 iulie 2009
   Nu întamplător, multe din articolele/studiile publicate în BULETINUL ASOCIATIEI BALINT poartă o tentă dramatică, dacă nu chiar tragică. Intre acestea s-ar putea clasa şi cel cu care se deschide nr. 42/iunie 2009 şi care se referă la „Relaţia terapeutică în reacţia de doliu indusă de pierderile multiple“, elaborat de trei specialiste din Cluj-Napoca – dr. Oana Cornelia Dobrescu, psiholog Voichiţa Dumitru şi dr. Dana Cristina Herţa. „Reacţia de doliu – explică autoarele – reprezintă totalitatea emoţiilor, de obicei negative, dureroase, apărute în urma unei pierderi majore“. Dar această reacţie nu este rezultatul doar al emoţiilor cauzate de dispariţia dintre cei vii a unei persoane apropiate, ci în general, reprezintă răspunsul „specific oricărei pierderi, fie că este vorba de pierderea unei fiinţe dragi, sau de pierderea unei relaţii, a unui membru sau organ, ori a unei funcţii, pierderea controlului, cum se întamplă în cazul dezastrelor naturale sau produse de oameni, a accidentelor, pierderi sociale, pierderea slujbei, a casei etc.“ (...)  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC