Newsflash
Cultură

Mecanisme patogenice, soluţii terapeutice

de Dr. Maria DRAGOTĂ - mai 15 2009
Mecanisme patogenice, soluţii terapeutice
Un mare pas înainte în terapia bolilor obstructive cronice l-a constituit lansarea pe piaţă, după 1990, a beta 2 agoniştilor de lungă durată (BADLA). S-au ivit însă şi semne de întrebare cu privire la siguranţa administrării lor pe termen lung – apariţia tahifilaxiei, creşterea riscului de deces etc. În 2005, Food and Drug Administration (FDA) a recomandat utilizarea asocierii BADLA + corticoizi inhalatori (CI) pentru pacienţii astmatici. Analizele Cochrane sunt neconcludente. Conform ghidurilor în vigoare, prima linie de terapie de control este constituită din CI pentru pacienţii astmatici, asocierea cu BADLA fiind recomandată pentru cazurile care nu sunt adecvat controlate numai prin CI; în BPOC, BADLA se pot prescrie chiar şi fără asocierea corticoidului inhalator. Aceste date sunt prezentate în Editorialulsemnat de Florin Mihălţan, „Beta 2 agoniştii între FDA, Cochrane şi realitate“, ce deschide vol. 58, nr. 1/2009 al revistei PNEUMOLOGIA.
 
(...)
ETICHETEsintoccaecati

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe