Newsflash
Cultură

Maternitatea în cultura de masă

de - ian. 27 2017
Maternitatea în cultura de masă

     Întâlnirea din ianuarie a Atelierului de filosofie și antropologie medicală va avea loc miercuri (25 ianuarie, ora 18,00) în clădirea Clinicii „Medicala II” din Cluj-Napoca, la etajul doi, în sala bibliotecii. Prezentarea pe marginea căreia se vor desfășura discuțiile este susținută de Adriana Teodorescu, doctor în literatură comparată și doctorand în sociologie și se intitulează „Maternitate și medicină în epoca contemporană. Conflicte, paradoxuri, distorsionări reciproce”. Prin expunerea sa, Adriana Teodorescu pune în discuție, dintr-o perspectivă sociologică, „relațiile paradoxale, frecvent conflictuale, pe care postmodernitatea le țese, apăsat, dar inconsecvent, între maternitate și medicină”. O parte semnificativă a prezentării va avea în vedere conflictul dintre medicalizarea reproducerii umane, mai cu seamă a etapei concepției, uneori excesivă (reproducere umană asistată medical, precodarea naturalistă a fertilității) și hipernaturalizarea nașterii (presiunea de a naște natural, demonizarea cezarienelor, narațiunile postmoderne ce revalorifică ideea sacrificiului matern). (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe