Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Lunea la muzeu

Viața Medicală
Monica GEORGESCU joi, 6 aprilie 2017
     Muzeul Municipiului București și Digi World au lansat luni, 27 martie, o serie de zece mini-documentare sub egida „Lunea la muzeu”, dedicată tuturor muzeelor și caselor memoriale din structura Muzeului Municipiului București. Seria cuprinde inclusiv clădirile recent reintegrate în circuitul cultural: Muzeul „Nicolae Minovici”, Casa „Filipescu-Cesianu” și Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.
     Luni, muzeele sunt închise pentru public. Timp de zece săptămâni însă, cei interesați vor putea face, în fiecare luni seara, la ora opt fără cinci minute, un mic tur virtual al muzeelor bucureștene, în care li se vor dezvălui câteva dintre secretele acestora. Ghizi în această călătorie sunt chiar muzeografii și directorii de muzeu care se îngrijesc de colecțiile ce fac parte din patrimoniul cultural.
     Scurtele documentare își propun să dezvăluie și să pună în context colecțiile expuse, să spună povestea obiectelor pe care le admirăm în vitrine. Fiecare obiect expus în muzeu are o poveste, o istorie care se aliniază cu istoria Bucureștiului și a bucureștenilor. O carte veche și groasă nu spune multe privitorilor, dar descoperim că este vorba despre primul tratat de bacteriologie din lume și că acesta a fost scris de un român – Victor Babeș. Aflăm, apoi, că acesta se pregătise să devină actor, dar moartea tragică și prematură a celei mai mici dintre surorile sale l-a făcut să abandoneze cursurile Conservatorului din Budapesta și să se înscrie la Facultatea de Medicină.
     Similar, celelalte prezentări pornesc de la povestea unui exponat de muzeu, pentru a vorbi apoi despre colecție și despre clădirea care o adăpostește. Emisiunile sunt scurte, concentrate, scopul lor fiind de a redeștepta dorința privitorilor de a vizita muzeele bucureștene și de a continua povestea.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.