Newsflash
Cultură

Latura intensivă a practicii pediatrice

de Dr. Alexandra MIHAI - feb. 3 2017
Latura intensivă a practicii pediatrice
     Nu e deloc ușor să întocmești recenzia unei cărți de 1.200 de pagini, la care au muncit 51 de autori, având 18 părți și 67 de capitole, fiecare cu o tematică foarte strict conturată. „Mai întâi trebuie să cunoști subiectul, după aceea trebuie să știi cum să îl așezi. Ca să înveți aceste două lucruri îți trebuie o viață întreagă”, spunea marele prozator american Ernest Hemingway. În aceste condiții, Constantin N. Iordache și Alina-Costina Luca, autorii lucrăriiTratat de terapie intensivă pediatrică, apărut de curând la Editura Medicală, au avut curajul să realizeze un proiect pe cât de ambițios, pe atât de dificil. În cele din urmă au reușit să pună la îndemâna medicilor în general și al pediatrilor în special un instrument de mare utilitate în activitatea clinică.
     Autorii volumului au dovedit înțelegerea faptului că există doar o singură cale pentru cineva de a se separa de acele amintiri ale contemporanilor care i-ar afecta viața și opera. Și aceasta presupune să spună el însuși despre sine și împlinirile sale astfel de adevăruri, încât să nu se poată trece cu ușurință peste ele. Fiecare capitol, prin bogăția informației și prin modul în care interpretează datele clinice și științifice, marchează o contribuție semnificativă. Tratatul, în ansamblul lui, reprezintă o investigație valoroasă a domeniului complex al terapiei intensive pediatrice.
     Trebuie menționată și abundența materialului ilustrativ, a figurilor însoțitoare, dar și bogăția trimiterilor bibliografice pentru fiecare capitol. Sunt de un real ajutor pentru cei care vor deține această lucrare. În laborioasa activitate redacțională, de care a fost nevoie pentru ca tratatul să fie publicat, trebuie să amintim meritul deosebit al dr. Constantin N. Iordache și a dr. Alina-Costina Luca. Alături de aceștia și-au adus contribuția un număr mare de autori. Numai cunoscându-i, urmărindu-le îndeaproape preocupările, poți percepe că, pentru acești oameni ai datoriei, munca la cea mai înaltă tensiune nu este o figură de stil. Volumul de experiență acumulat până în prezent, cărările pe care le-au defrișat uneori pe un teren necunoscut, soluțiile îndrăznețe, toate realizările și meritele lor, poartă sigiliul competenței și al profesionalismului.
    „Tratatul de terapie intensivă pediatrică”, atât prin proporții, cât și prin acuratețe, vine să demonstreze că, în pofida dificultăților, în lumea noastră medicală există un potențial creator, care oferă speranță. Sănătatea populației țării se află în mâini bune.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe