Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

Latura intensivă a practicii pediatrice

Viața Medicală
Stud. Alexandra MIHAI vineri, 3 februarie 2017
     Nu e deloc ușor să întocmești recenzia unei cărți de 1.200 de pagini, la care au muncit 51 de autori, având 18 părți și 67 de capitole, fiecare cu o tematică foarte strict conturată. „Mai întâi trebuie să cunoști subiectul, după aceea trebuie să știi cum să îl așezi. Ca să înveți aceste două lucruri îți trebuie o viață întreagă”, spunea marele prozator american Ernest Hemingway. În aceste condiții, Constantin N. Iordache și Alina-Costina Luca, autorii lucrăriiTratat de terapie intensivă pediatrică, apărut de curând la Editura Medicală, au avut curajul să realizeze un proiect pe cât de ambițios, pe atât de dificil. În cele din urmă au reușit să pună la îndemâna medicilor în general și al pediatrilor în special un instrument de mare utilitate în activitatea clinică.
     Autorii volumului au dovedit înțelegerea faptului că există doar o singură cale pentru cineva de a se separa de acele amintiri ale contemporanilor care i-ar afecta viața și opera. Și aceasta presupune să spună el însuși despre sine și împlinirile sale astfel de adevăruri, încât să nu se poată trece cu ușurință peste ele. Fiecare capitol, prin bogăția informației și prin modul în care interpretează datele clinice și științifice, marchează o contribuție semnificativă. Tratatul, în ansamblul lui, reprezintă o investigație valoroasă a domeniului complex al terapiei intensive pediatrice.
     Trebuie menționată și abundența materialului ilustrativ, a figurilor însoțitoare, dar și bogăția trimiterilor bibliografice pentru fiecare capitol. Sunt de un real ajutor pentru cei care vor deține această lucrare. În laborioasa activitate redacțională, de care a fost nevoie pentru ca tratatul să fie publicat, trebuie să amintim meritul deosebit al dr. Constantin N. Iordache și a dr. Alina-Costina Luca. Alături de aceștia și-au adus contribuția un număr mare de autori. Numai cunoscându-i, urmărindu-le îndeaproape preocupările, poți percepe că, pentru acești oameni ai datoriei, munca la cea mai înaltă tensiune nu este o figură de stil. Volumul de experiență acumulat până în prezent, cărările pe care le-au defrișat uneori pe un teren necunoscut, soluțiile îndrăznețe, toate realizările și meritele lor, poartă sigiliul competenței și al profesionalismului.
    „Tratatul de terapie intensivă pediatrică”, atât prin proporții, cât și prin acuratețe, vine să demonstreze că, în pofida dificultăților, în lumea noastră medicală există un potențial creator, care oferă speranță. Sănătatea populației țării se află în mâini bune.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC