Newsflash
Cultură

Lansarea care închide seria de endourologie

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - iul. 7 2016
Lansarea care închide seria de endourologie
     În cadrul Congresului național de urologie desfășurat în iunie la București, a fost lansat Percutaneous Surgery of the Upper Urinary Tract, cel de-al cincilea volum din seria Handbook of Endourology realizat sub redacția profesorului Petrișor Geavlete și publicat la prestigioasa editură Elsevier (sub egida Academic Press). Coordonatorul seriei a prezentat modul în care a muncit, împreună cu colectivul de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan“ București, la realizarea acestui volum. Lucrarea prezintă noutățile din domeniul abordării endourologice a afecțiunilor de căi urinare superioare și se bazează pe experiența vastă a clinicii de urologie de la „Sf. Ioan“, susținută de mai multe prezentări de cazuri clinice rare, posibilități de tratament urologic și imagini de foarte bună calitate, deosebit de utile rezidenților și medicilor specialiști care vor să învețe proceduri endourologice. Temele abordate sunt centrate în jurul diagnosticului și tratamentului endourologic al patologiei căilor urinare superioare, dar abordează și patologia renală. Spre deosebire de stufoasele tratate clasice, greu de consultat de urologii ocupați, seria de endourologie coordonată de urologul român cuprinde informații utile într-o manieră simplă și accesibilă celor care nu dispun de foarte mult timp.
La sfârșitul prezentării, au luat cuvântul prof. dr. Dan Mischianu (București) și prof. dr. Gheorghe Bumbu (Oradea), felicitându-l pe profesorul Geavlete pentru realizarea majoră. Profesorul Mischianu a mărturisit că citirea cărților tipărite îi face o deosebită plăcere, mai ales dacă sunt publicate la o editură de prestigiu, precum Elsevier. El a pus numele profesorului Geavlete lângă alte nume ale personalităților românești din medicină care au publicat lucrări la edituri importante de peste hotare, precum Thoma Ionescu, Victor Babeș sau Constantin Parhon. Profesorul Bumbu a afirmat că publicarea unei asemenea serii de lucrări reprezintă un mare progres pentru urologia românească, pe care o aduce înaintea altor țări europene care nu se pot lăuda cu realizări comparabile.
 Noul volum va fi disponibil pentru comandă pe site-ul editurii, în format tipărit sau de e-book, începând cu 1 iulie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe