Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

La „majorat“

Viața Medicală
Dan LĂZĂRESCU joi, 6 decembrie 2012
   Şcoala sanitară postliceală „Carol Davila“ din Galaţi a ajuns la… „majorat“. Adică, anul acesta, a părăsit băncile ei cea de a 18-a generaţie de absolvenţi. Ceea ce, concret, înseamnă că, de la înfiinţare (1993) şi până acum, în această unitate de învăţământ s-au pregătit, în dificila, dar nobila şi frumoasa profesie de asistent medical, peste 1.800 de tinere şi tineri, care, actualmente, lucrează în unităţi sanitare din acel oraş de la Dunăre sau din alte zone ale ţării, dar şi în spitale din Europa, ba chiar şi de peste ocean.
   Am aflat despre acest insolit „majorat“ din nr. 57 al periodicului Esculap, editat de respectiva şcoală, pe care l-am primit, recent, la redacţie. Numărul se deschide cu un „Mesaj din Austria“ semnat de o asistentă care a absolvit această şcoală în 2008 şi în prezent lucrează într-o instituţie sanitară din Innsbruck, întrucât autorităţile austriece i-au recunoscut studiile făcute la Galaţi. Sigur, mai sunt şi alte texte care marchează evenimentul amintit, semnate de absolvenţi ai şcolii, ce deţin posturi în diferite unităţi şi instituţii din ţară, dar şi însemnări din activitatea cursanţilor, mai ales opinii ale unor viitoare asistente ce efectuează stagii de practică peste hotare ori au colaborat cu colege din străinătate (din Anglia, spre exemplu), care au făcut practica în şcoala de pe malul Danubiului.
   Printre textele care reţin atenţia cititorului le-aş mai aminti pe cele despre dr. Lucian E. Rusu (considerat drept un „Exemplu de urmat“), însemnările privitoare la parteneriatul şcolii cu unitatea SMURD din localitate (unde cursanţii s-au antrenat în utilizarea defibrilatoarelor cardiace), consemnarea unor participări ale colectivului acestei unităţi şcolare la diverse acţiuni culturale sau sfaturile practice, mai ales despre alimentaţia sanogenă, utile, desigur, în viitoarea activitate profesională.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC