Newsflash
Cultură

La Atelier

de L. M. - feb. 20 2013
La Atelier
   Atelierul multidisciplinar şi interuniversitar de filosofie şi antropologie medicală, organizat la Cluj-Napoca sub egida UMF „Iuliu Haţieganu“ în colaborare cu Centrul de filosofie aplicată din cadrul Facultăţii de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, îi invită pe toţi cei interesaţi să participe la întâlnirea cu tema: „Cultură medicală şi cultură ţărănească la mijlocul secolului al XIX-lea în Principate – Cazurile Marin Vărzaru şi Stoian Buruiană“. Conferinţa de miercuri, 20 februarie 2013, va fi susţinută de dr. ist. Constantin Bărculescu, de la Facultatea de Istorie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, la biblioteca Clinicii medicale 2 (str. Clinicilor nr. 2–4, etaj 2, Cluj-Napoca), începând cu ora 18.
   „Ceea ce ne propunem în prezentare este o analiză a raporturilor dintre cultura medicală modernă (dominantă) şi cultura ţărănească, la mijlocul anilor 1860, în Principatele Unite. Raporturi puse în evidenţă de anchetele autorităţilor sanitare asupra a doi vindecători ţărani: Marin Vărzaru Catană, care vindecă turbarea, şi Popa Stoian Buruiană, care vindecă nebunia. Prin intermediul avatarurilor acestor două cazuri, o să vedem cum cultura medicală dominantă încearcă să supună şi, în cele din urmă, să distrugă ceea ce numeam cultura medicală ţărănească. Cu mai mult sau mai puţin succes“, se anunţă în programul viitoarei reuniuni a Atelierului clujean.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe