Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Invitaţie

   Ieri a avut loc, la Galeria m2, din cadrul Clinicii Medicale II din Cluj-Napoca, vernisajul expoziţiei Lagună albastră a pictoriţei Mihaelei Gorcea. Absolventă a Academiei de Arte Vizuale „Ioan Andreescu“ în anul 1998 şi doctor în arte vizuale din anul 2008, Mihaela Gorcea este lector la Universitatea de Artă şi Design Cluj şi membră a Uniunii Artiştilor Plastici. Are numeroase participări la manifestări expoziţionale în ţară şi străinătate, expoziţii personale şi de grup. A urmat stagii de formare în art-terapie la Centre Hospitalier Spécialisé din Bourges (Franţa) şi în România, unde a participat, în perioada 2005–2007, la elaborarea standardelor pentru introducerea ocupaţiei art-terapeut în Clasificarea ocupaţiilor din România. Are lucrări de artă în colecţii publice şi private din România, Ungaria, Austria, Germania, Franţa. Lucrările sale sunt dominate de o paletă extinsă a griurilor, semnificativă pentru o problematică pe care artista o abordează cu predilecţie: cea a unui univers al situaţiilor de pasaj, al suprinderii unor detalii care evocă o întreagă naraţiune. Savoarea picturii sale rezultă din îmbinarea unui figurativism de fină observaţie cu tuşele ample, de forţă, ce duc uneori discursul pictural aproape de mijloacele de expresie ale expresionismului abstract. Expoziţia, care poate fi vizitată până la 6 aprilie a.c., este şi de această dată realizată cu sprijinul dlui Călin Stegerean, directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca. (M. C.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.