Newsflash
Cultură

„Întregalde”, cel mai recent film al lui Radu Muntean, intră în cinematografe

de Florentina Ionescu - iul. 29 2021
„Întregalde”, cel mai recent film al lui Radu Muntean, intră în cinematografe

Selecționat recent la cel mai important festival de film din America de Nord, filmul „Întregalde” poate fi văzut între 6 și 20 august în peste 20 de orașe din România.

„Întregalde”, semnat de Radu Muntean, a fost selecționat în cadrul celei de-a 46-a ediție a Toronto International Film Festival (TIFF) în secțiunea Contemporary World Cinema. TIFF va avea loc în Canada între 9 și 18 septembrie și este cel mai important festival de film de pe continentul Nord American și unul dintre cele mai prestigioase din lume. 

003 Întregalde - Ilona Brezoianu, Alex Bogdan
Ilona Brezoianu, Alex Bogdan

În România filmul va putea fi văzut în premieră națională la Cluj, la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania și, imediat după aceea, în cinematografele din peste 20 de orașe din țară, potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

Spectatorii din București, Alexandria, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Neptun, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Saturn, Sibiu și Timișoara vor putea vedea pe marile ecrane din orașul lor filmul distribuit de Voodoo Films, începând de săptămâna viitoare.

O comedie neagră

Apreciat de Sight&Sound, revista British Film Institute, ca fiind „o comedie neagră plină, în egală măsură, de suspans și compasiune”, filmul a avut premiera mondială anul acesta la Cannes în cadrul Quinzaine des réalisateurs, după care publicația Screen Daily nota:

„Radu Muntean ne conduce într-un tărâm jucăuș și caustic al satirei sociale, întrucât personajele sale se găsesc pe un teritoriu necunoscut, fără GPS și fără ghidajul clar al unui cod moral.” 

003 Întregalde - Ilona Brezoianu
Ilona Brezoianu

Empatia și generozitatea, puse la îndoială

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează.

Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială. 

003 Întregalde - Maria Popistașu, Luca Sabin
Maria Popistașu, Luca Sabin

În rolurile principale 

Spectatorii îi vor putea revedea pe mare ecran pe Maria Popistaşu (Marți, după Crăciun, Heidi, Otto Barbarul), Ilona Brezoianu (Sieranevada, Urma) şi Alex Bogdan (Ana, mon amour, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc) alături de Luca Sabin, Toma Cuzin (Aferim!, Comoara), Carmen Lopăzan și Gabor Bondi. 

003 Întregalde - Afiș

„Priveliștile uimitoare și atmosfera tăcută evocă un sentiment de melancolie și teamă” scriau cei de la Filmhounds despre cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean, cunoscut în țară, dar și peste hotare pentru filmele Furia (2002), Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2008), Marți, după Crăciun (2010), Un etaj mai jos (2015) sau Alice T. (2018).

„Întregalde” este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și coprodus de The East Company Productions. Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu, iar imaginea este semnată de Tudor Vladimir Panduru. În România filmul este distribuit de Voodoo Films.

Trailerul poate fi urmărit mai jos.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe