Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Între contestare şi necesitate publică

Viața Medicală
Dr. Aurel F. MARIN joi, 24 noiembrie 2011
   Atelierul de Filosofie şi Antropologie Medicală, ale cărui întruniri se desfăşoară lunar, sub egida UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca, în sala bibliotecii din clădirea Clinicii Medicală II (str. Clinicilor nr. 2–4, Cluj-Napoca), vine luna aceasta cu o propunere care cu siguranţă va stârni interes: o ediţie specială, cu tema „Cremaţiunea în România, între istorie, contestare şi necesitate publică“, în cadrul unei întâlniri programate pentru miercuri, 23 noiembrie a.c., orele 18. Prima parte a întruniriiAtelierului va fi susţinută de prezentarea dlui dr. Marius Rotar (Universitatea „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia). Vor fi analizate momente-cheie, cum au fost cele din a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, din perioada interbelică (când România a fost prima ţară ortodoxă unde s-a edificat un crematoriu), din perioada comunistă (când, în pofida caracterului proclamat ateu al regimului comunist, nu au fost organizate noi crematorii) şi de după 1990 (deschiderea crematoriului „Vitan-Bârzeşti“, închiderea crematoriului „Cenuşa“, criza locurilor de veci în mediul urban etc.). Prezentarea va fi urmată de discuţii multi- şi transdisciplinare, în cadrul informal al Atelierului. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.