Lumea nordicilor continuă să mă surprindă – în cel mai bun mod cu putinţă – oferindu-mi de fiecare dată lecţii fundamentale. Felul în care simt, maniera în care expun personaje, poveşti, situaţii, crize existenţiale, se detaşează din start de orice stil de pe piaţa cinematografică. Cum ar trebui să răspundă individul în faţa unei lumi înţesate de rău, violenţă perpetuată şi accentuată, dar mai ales în faţa răzbunării? Ţine de morală, de etică, de construcţia fiecăruia în parte? Cum te raportezi, în general, în faţa violenţei, atunci când eşti martor şi chiar direct implicat? (...)"> Într-o lume mai bună?! - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Într-o lume mai bună?!

de Ilinca BELCIU - apr. 15 2011
Într-o lume mai bună?!

   Lumea nordicilor continuă să mă surprindă – în cel mai bun mod cu putinţă – oferindu-mi de fiecare dată lecţii fundamentale. Felul în care simt, maniera în care expun personaje, poveşti, situaţii, crize existenţiale, se detaşează din start de orice stil de pe piaţa cinematografică. Cum ar trebui să răspundă individul în faţa unei lumi înţesate de rău, violenţă perpetuată şi accentuată, dar mai ales în faţa răzbunării? Ţine de morală, de etică, de construcţia fiecăruia în parte? Cum te raportezi, în general, în faţa violenţei, atunci când eşti martor şi chiar direct implicat? (...)

   Lumea nordicilor continuă să mă surprindă – în cel mai bun mod cu putinţă – oferindu-mi de fiecare dată lecţii fundamentale. Felul în care simt, maniera în care expun personaje, poveşti, situaţii, crize existenţiale, se detaşează din start de orice stil de pe piaţa cinematografică. Cum ar trebui să răspundă individul în faţa unei lumi înţesate de rău, violenţă perpetuată şi accentuată, dar mai ales în faţa răzbunării? Ţine de morală, de etică, de construcţia fiecăruia în parte? Cum te raportezi, în general, în faţa violenţei, atunci când eşti martor şi chiar direct implicat? Susanne Bier, regizoarea filmului In a Better World (Într-o lume mai bună) – Oscar pentru cel mai bun film străin – radiografiază natura răului din fiecare dintre noi prin intermediul unor personaje surprinzătoare. Suntem suma experienţelor pe care le trăim şi orice mişcare ori acţiune din exterior se răsfrânge în noi. Povestea pe care o urmăreşte este cea a două familii şi a copiilor acestora care ajung să trăiască periculos pe fondul neînţelegerilor de acasă. Prin ochii copiilor, Susanne Bier insistă pe faptul că numai ei pot iubi şi urî cu înverşunare, iar dragostea şi ura devin un tot în jurul căruia se conturează scenariul. Dar, pe lângă acestea, mai insistă pe mâhnire, vinovăţie şi mai ales pe violenţă. Există vreun moment propice când trebuie să întorci şi celălalt obraz? Când e indicat să ripostezi violenţei? Merită să răspunzi în maniera în care ţi s-a adresat cineva? Mult prea fina şi delicata linie de demarcaţie este atent studiată şi analizată de Bier prin povestea lui Christian şi a lui Elias. Se foloseşte de imaginile răvăşitoare ale Scandinaviei, de actori talenţi care interpretează desăvârşit, de o poveste puternică ce scoate tot răul din tine şi te ajută să te analizezi îndeaproape pe dinăuntru. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe