Newsflash
Cultură

Întâlnire cu scriitoarea Doina Ruști, la Palatul Suțu

de Florentina Ionescu - mai 17 2022
Întâlnire cu scriitoarea Doina Ruști, la Palatul Suțu

Pasionații de istorie – și nu numai – pot afla mai multe despre „Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot”, cartea scrisă de Doina Ruști.

Astfel, Muzeul Municipiului București (MMB) vă invită să participați joi, 19 mai, ora 18.00, la întâlnirea cu scriitoarea Doina Ruști (foto). Aceasta va spune, la Palatul Suțu (din Bulevardul Ion C. Brătianu, nr. 2), o poveste misterioasă din secolul fanariot. 

doina rusti
Sursa foto: https://www.facebook.com/rustido

„Muzeul Municipiului București păstrează printre multe alte valori și portretul banului Furtună, făcut de Anton Cladek. Pornind de la acest portret, Doina Ruști a reconstituit în recenta sa carte „Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot” o poveste subiectivă legată de familia boierilor Văcărești. O crimă, o pedeapsă cumplită, o poveste de dragoste și multă poezie.”, se arată într-o informare transmisă redacției de MMB.

Discuția pe marginea poveștii va fi precedată de o proiecție de film. La întâlnirea de joi participă: Doina Ruști, Cătălin D. Constantin - coordonator al conferințelor de joi, și Adrian Majuru - manager al Muzeului Municipiului București. 

doina rusti 19 mai

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe