Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

INSULE DE GÂNDURI

Viața Medicală
Dr. Cătălina PANAITESCU vineri, 4 martie 2011

   Anticipând parcă frământările acestui început de an, REVISTA MEDICALĂ ROMĂNĂ (nr. 4/2010) debutează cu un editorial dedicat specialităţii de Medicină generală/Medicina familiei – o practică medicală genuină, care se cere a fi fără contenire celebrată. Autorul, dr. Grigore Buşoi, el însuşi unul din corifeii domeniului abordat, îşi justifică demersul: …într-o asistenţă medicală tot mai tehnicizată şi depersonalizată (…), Medicina familiei (MG/MF) apare ca o oază ce proclamă o abordare comprehensiv-holistică a omului, în acord cu natura sa. (...)

   Anticipând parcă frământările acestui început de an, REVISTA MEDICALĂ ROMĂNĂ (nr. 4/2010) debutează cu un editorial dedicat specialităţii de Medicină generală/Medicina familiei – o practică medicală genuină, care se cere a fi fără contenire celebrată. Autorul, dr. Grigore Buşoi, el însuşi unul din corifeii domeniului abordat, îşi justifică demersul: …într-o asistenţă medicală tot mai tehnicizată şi depersonalizată (…), Medicina familiei (MG/MF) apare ca o oază ce proclamă o abordare comprehensiv-holistică a omului, în acord cu natura sa. Pe parcursul ultimelor două decenii, câte s-au scurs de la obţinerea statutului de specialitate în România, MG/MF a dezvoltat un câmp specific de activitate, în care simţul clinic, atenţia la detalii, examenul minuţios şi eliberarea de prejudecăţi au compensat de multe ori absenţa mijloacelor sofisticate în stabilirea diagnosticului. Graţie rotundului pe care se mişcă – sfera omului total – profesionistul MG/MF ar trebui să primească, în opinia autorului, un nume adecvat: genmed, adică mediatorul general al informaţiilor şi acţiunilor medicale în câmpul determinanţilor, care permite asamblarea individualului în devenirea sa. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.