Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Îndrumar în patologia digestivă

    Îmi face plăcere să prezint, din nou, o carte scrisă de prietenul dr. Ilie Lascu, unul dintre cei mai prolifici medici de familie din ţara noastră. Retras la cabinetul său din Sălaj, dar prezent la toate manifestările de formare şi ştiinţifice naţionale, el a rămas acelaşi om de acţiune. Acum, dr. Lascu prezintă a II-a ediţie a cărţii sale: Curs de gastroenterologie şi hepatologie pentru asistenţi medicali, studenţi, elevi ai şcolilor postliceale sanitare. Faţă de ediţia precedentă, ediţia a II-a este extinsă şi face aceeaşi bună impresie. Echipa bine sudată a avut ca rezultat o lucrare omogenă, fără discrepanţe de concepţie sau redactare între capitole.
    După introducerea concisă, cartea prezintă exhaustiv în capitolele sale, în ordinea îndeobşte utilizată de manuale, patologia digestivă. Capitolul I este dedicat semiologiei, iar aici autorii descriu pe rând simptomele şi semnele digestive, apoi pe cele extradigestive. Această viziune permite abordarea integrată a pacientului digestiv. Capitolul II descrie principalele afecţiuni digestive în ordine topografică: esofagul, stomacul, intestinele şi parazitozele intestinale. Capitolul III tratează ficatul, sistemul biliar şi pancreasul. Cartea are o bibliografie bogată (meritoriu, autorii includ doar bibliografie românească, lucru de lăudat şi rar întâlnit, dar perfect justificat, ţinând cont că ghidul este adresat cadrelor medii, care mai rar citesc în limba engleză). Ghidul se încheie cu o anexă, ce include mai multe ecografii, investigaţie cu care viitoarele cadre medii sunt nevoite să se familiarizeze.
    Calitativ, lucrarea se ridică la nivelul aşteptărilor şi necesităţilor cititorilor. Totul este prezentat foarte clar, se folosesc informaţii recente, clasificări moderne și investigaţii curente. Stilul este clar şi concis, informaţiile decurg logic una din alta, se folosesc numeroase tabele care fac mai uşoară parcurgerea materiei. Cartea îşi atinge pe deplin scopul, fiind un excelent îndrumar pentru tinerele şi tinerii ce vor îmbrăţişa profesia de asistent medical. Felicitări, dr. Ilie Lascu şi colaboratorilor săi! Aşteptăm cu interes ediţia a III-a.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC