Newsflash
Cultură

Îndrăzneală creatoare la TVR

de Candid STOICA - aug. 6 2021
Îndrăzneală creatoare la TVR

După o scurtă activitate, teatrele au luat vacanţă. Până în toamnă doar TVR transmite în continuare spectacole teatrale. Cele mai recente reprezentaţii oferite au fost de facturi diverse.

tab-cerere-in-casatorie-tvr-1_22445400După o scurtă activitate determinată de o binevenită relaxare temporară, teatrele au luat totuși vacanţă. În actuala situaţie, unele dintre ele anunţă cu surle și trompete, în ciuda căldurilor extreme care s-au abătut asupra Capitalei, spectacole în grădinile de vară, câte or mai fi rămas, sau în noi înjghebări.

Până în toamnă, care totuși nu e departe, doar Televiziunea Română transmite în continuare spectacole teatrale. Cele mai recente reprezentaţii oferite au fost de facturi diverse: Femeie, eterna poveste, a Teatrului Stela Popescu, care are acum un nou director în persoana actorului Cristian Șofron, despre care am scris la timpul potrivit, și Cerere în căsătorie de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuţ.

Spectacolul îi are în distribuţie pe Florentina Năstase (Natalia Stepanovna), George Constantinescu (Lomov) și Valentin Terente (Ciubukov) și a fost creat pentru caravana Cultură-n șură. Proiectul și-a propus să reintroducă pe harta culturală a ţării locuitorii de la sate și se află deja la a treia ediţie.

Înainte să ajungă pe o scenă din București și pe platourile Televiziunii Române, piesa s-a mai jucat în cinci sate din judeţul Sălaj, direct în curţile oamenilor sau pe scene montate în șură, cu un decor minimalist.

Spectacolul s-a dorit de realizatori cât mai popular, cu scene inedite, de multe ori de un gust îndoielnic și chiar inutile, dar în care răzbate intenţia fierbinte a interpreţilor de a juca teatru chiar în condiţii precare și în faţa unui public mai puţin educat.

Acum însă ochiul magic al televiziunii le-a arătat atât calităţile, dar mai ales defectele, însă acţiunea lor dovedește, dacă mai era nevoie, că tinerii actori se descurcă cu forţe proprii și de multe ori cu...
îndrăzneală creatoare!

Înfruntările dintre cei doi tineri pe motiv că Poiana Boilor ar aparţine unuia sau altuia, disputele despre cei doi câini, Otkatai sau Ugadai, ori cele dintre tatăl fetei și candidatul la însurătoare devin extrem de dure, când dramatice, când comice, ţinând spectatorul în suspans, finalul fiind imposibil de ghicit.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe