Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

Încoronarea dezvoltării actuale a Neurochirurgiei

  Necesitatea existenţei unui reper de cunoştinţe acumulate în cursul evoluţiei unei specialităţi reprezintă un moment esenţial în cadrul dezvoltării acestei specialităţi în orice ţară. Acest lucru se datoreşte rolului deosebit pe care existenţa unui astfel de reper îl are atât pentru marcarea momentului istoric pe care îl îmbracă dezvoltarea respectivului domeniu de specialitate în cadrul ţării respective, cât şi nevoii stringente de a se pune la îndemâna noii generaţii de specialişti în formare, un bagaj de cunoştinţe de ultimă oră pentru pregătirea lor.
  Pentru a putea îndeplini acest rol, este obligatoriu ca respectivul material documentar să fie rodul acumulării cunoştintelor de ultim moment în domeniul specialităţii pe plan mondial, dar şi filtrării acestor cunoştinte prin sita unei experienţe temeinice din partea autorilor diverselor subdomenii de specialitate. (...)

 

  Apariţia prin intermediul Editurii Medicale a volumului I al TRATATULUI DE NEUROCHIRURGIE sub coordonarea prof. dr. A. V. Ciurea reprezintă o realizare de o importanţă deosebită în dezvoltarea acestei specialităţi în ţara noastră pentru momentul de faţă.
  Întreaga monografie este realizată de Clinica I Neurochirurgie şi de celelalte clinici neurochirurgicale din ţară şi reprezintă un efort major de adunare a tuturor datelor clinice, diagnostice şi operatorii din peste 30 de ani de experienţă. De asemenea, în cadrul volumului sunt menţionate comparativ experienţa şi rezultatele principalelor centre de Neurochirurgie din lume. Participarea la elaborarea sa a unui număr impresionant de autori, cu mare experienţă în domeniu, ce îşi defăşoară activitatea în majoritatea centrelor de prestigiu ale specialităţii din ţara noastră, reprezintă totodată prilejul ilustrării nivelului deosebit pe care l-a atins Neurochirurgia românească în evoluţia sa.  (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC