Newsflash
Cultură

ÎNAINTE ŞI DUPĂ CANCER

de Dan LĂZĂRESCU - dec. 18 2009
ÎNAINTE ŞI DUPĂ CANCER

Feluritele forme de cancer şi tratamentele administrate în aceste situaţii au consecinţe pe termen lung. A supravieţui unei asemenea boli dramatice nu înseamnă însă că s-a pus capăt tuturor problemelor. Revista belgiană LE GENERALISTE, a consacrat, în nr. 937, un grupaj câtorva dintre aceste teme abordate la recentul Congres de cancerologie desfăşurat la Berlin. (...)

• Ce se întâmplă după cancer? Întrebarea aceasta şi-au pus-o şi şi-o mai pun încă mulţi medici. Şi asta pentru că a supravieţui unui cancer nu presupune că persoana respectivă este pusă la adăpost de toate sechelele fizice şi psihice posibile. Fizic, majoritatea foştilor pacienţi canceroşi nu suferă de urmări majore pe termen lung – au susţinut cercetătorii britanici. Dar pacientul trebuie să fie conştient că este imposibil să se vindece de această afecţiune fără a suporta diverse consecinţe negative, oricât de uşoare ar fi ele. Ba, unele din aceste consecinţe încep să se manifeste încă din timpul tratamentului. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe