Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

INADVERTENŢE; ALTMINTERI: NUMAI DE BINE

Viața Medicală
Dr. M. A. vineri, 27 noiembrie 2009

Din oferta relativ bogată de referate generale cuprinse în nr. 9/2009 al revistei Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, MEDICINA MODERNĂ, ne-a atras atenţia iniţiativa unui amplu colectiv interdisciplinar, de abordare a abdomenului acut la paraplegici. (...)

Nu atât pentru că autorii provin din specialităţi variate (Chirurgie generală, Recuperare medicală, fizioterapie şi balneologie, ATI, Neurochirurgie), cât mai ales pentru abordarea unui subiect altminteri neglijat de tratatele de specialitate „clasice“, particularităţile pacientului paraplegic justificând pe deplin nevoia unor capitole separate de patologie, pentru managementul adecvat al acestor bolnavi. În această primă parte, preambulul unui text care presupunem că este mult mai vast, autorii – conf. dr. Titus Grigorean, prof. dr. Gelu Onose, dr. Mihai Crăciunoiu, dr. Mihai Popescu, dr. Aurelia Mihaela Sandu, dr. Alexandru Rareş Stoian, dr. Cătălin Marius Neacşu, dr. Victor Strâmbu şi prof. dr. Florian Popa – prezintă câteva date epidemiologice justificative, urmate de noţiuni de anatomie şi fiziopatologie indispensabile pentru înţelegerea tulburărilor de sensibilitate ale pacientului paraplegic. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.