Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

În serviciul prestigiului profesiei

Viața Medicală
Dr. Constantin BOGDAN joi, 13 februarie 2014
   Medicul scriitor, publicistul, iatroistoricul dr. Felix Marian, redactorul şef al periodicului „Maramureşul medical“, reapare pe scena publicisticii medicale cu un nou volum: Acei oameni în alb (Ed. Eurotip, Baia Mare, 2013). Este al patrulea volum al său, după „Doctorul fără arginţi“ (1997), „La început a fost Hipocrate“ (2000) şi „Medici şi farmacişti din Maramureş“ (2006). Preocupările sale se îndreaptă cu predilecţie spre istoria medicinii, în mod special a celei maramureşene, domeniu în care a înscris contribuţii importante, prin mai multe articole şi comunicări ştiinţifice la manifestări de profil. Lucrarea se înscrie în genul dicţionar şi include, într-o sinteză monografică, peste o sută de biografii ale unor medici (91) şi farmacişti (15), începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
   Acest ţinut istoric al ţării a dat României şi chiar lumii – afirmă cu mândrie autorul – numeroşi medici şi farmacişti de renume, care s-au afirmat în centrele universitare ale ţării şi peste hotare. Printre medicii ale căror biografii sunt antologate în prezentul volum se află şi şase profesori universitari cunoscuţi pentru activitatea didactică şi ştiinţifică.
   Acest gen de lucrări este cu atât mai necesar astăzi, cu cât prestigiul medicului are nevoie de a fi repus pe locul care i se cuvine, conform rolului său în societate.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC