Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

IMAGINEA LIDERULUI TRANSFORMAŢIONAL

Viața Medicală
Dr. Al. TRIFAN vineri, 19 august 2011

   Primul articol din revista MEDICINA MODERNĂ nr. 2/2001 este un comentariu la un caz de Sindrom mielodisplazic la un pacient cu Hairy Cell Leukemiavariantă (Didona Vasilache şi colab.). Leucemia cu celule păroase (Hairy Cell Leukemia) – variantă (HCL-v) este o proliferare rară a limfocitelor B, reprezentând cca 10% din cazurile de Hairy Cell Leukemia. (...)

   Primul articol din revista MEDICINA MODERNĂ nr. 2/2001 este un comentariu la un caz de Sindrom mielodisplazic la un pacient cu Hairy Cell Leukemiavariantă (Didona Vasilache şi colab.). Leucemia cu celule păroase (Hairy Cell Leukemia) – variantă (HCL-v) este o proliferare rară a limfocitelor B, reprezentând cca 10% din cazurile de Hairy Cell Leukemia. Sindromul mielodisplazic (SMD) reprezintă un grup heterogen de afecţiuni clonale ale măduvei osoase, caracterizate, la majoritatea pacienţilor, prin citopenii periferice cu măduvă osoasă hipercelulară, displazie a elementelor celulare şi risc crescut de transformare în leucemie acută. Aproximativ 30% din cazurile de SMD sunt considerate secundare; de obicei, acestea au un prognostic mai nefavorabil, comparativ cu SMD de novo. Cazul prezentat reprezintă o asociere între cele două hemopatii.
   Un medic de familie, dr. Răzvan Ioan Traşcu, se ocupă de Screening-ul vârstnicilor – controverse legate de diagnosticarea precoce a demenţelor.
   O cunoscută autoritate în medicina psihosomatică, prof. dr. Ioan Bradu Diamandescu, semnează, împreună cu un dermatolog, dr. Laura Gheorghiu, studiul redactat în limba engleză: Urticaria and angioedema with psychogenic triggers – a clinical approach. Dr. Olivia Mihaela Popa şi colab. publică, tot în engleză: An introduction to the genetic basis of ankylosing spondylitis. (...)
Mai  multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC