Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Identitatea versurilor şi prozei

Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN vineri, 22 mai 2009
În placheta de versuri: IUBIREA MEA,-N DECEMBRIE, PE SEARĂ, Nicolae Neagu trece cu arme şi bagaje în tabăra versului lăudat de Paul Valéry. Într-adevăr, poeziaM-am mai întors este, ca formă, o compoziţie cantabilă, instrumentată de versurile cu 14 şi 13 silabe, rimă încrucişată şi accente care se succed într-un mod armonic. Grija faţă de eufonie nu-l împiedică să-şi plaseze anumite cuvinte „trigger“: eram.../cu o mireasmă dulce emersă din copaci, sau Nu mă ştiam.../nici păgubosul carstic care-a plătit chirie/pentru o vorbă strâmbă rostită la servici. Alegerea versurilor 14/13 cu rimă încrucişată este o alegere optimă pentru a obţine un discurs poetic legat.
 
(...)
 
Romanul sau mai degrabă suita de schiţe: APOLOGIA PRELUDIULUI de Nicolae Neagu este un tort care poate face deliciul unei singure mese pentru că feliile, în cazul nostru capitolele, sunt irezistibil consumate fără oprire până la sfârşit.
 
(...)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.