Newsflash
Cultură

Hipocrate și arta scrisului

de Dr. Virgil RĂZEŞU - nov. 16 2015
Hipocrate și arta scrisului
Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de existență, Societatea Medicilor Scriitori și Publiciști din România (SMSPR) organizează primul său congres, la care vor lua parte scriitori, publiciști și autori de literatură beletristică din țară și de peste hotare, din filiale județene și diaspora.
Congresul SMSPR va avea loc la 7 noiembrie 2015, începând cu ora 9,00, în amfiteatrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“, unde Societatea are și o bibliotecă. Manifestarea a fost concepută conform semnificației sale jubiliare și va cuprinde cuvântul de deschidere, mesajele și salutul oficialităților, invitaților și ale altor organizații similare (Uniunea Scriitorilor, Uniunea Ziariștilor Profesioniști), precum și omagiul profesorului C.D. Zeletin – președinte de onoare al SSMPR, istoricul societății, o privire asupra activității de la înființare, proiecte de viitor, un recital muzical, lansări de carte, standuri de presă, prezentarea unor edituri. Va fi inclusă în program și o expoziție de pictură a Cenaclului de Arte plastice al medicilor „Ion Țuculescu“ și una de foto-haiku etc.
Un moment deosebit al manifestării îl va constitui lansarea volumului „Hipocrate și arta scrisului“, o antologie de autori și texte apărută sub redacția Constantin Bogdan și a subsemnatului – o performanță editorială, socotită, de mulți, irealizabilă, dat fiind timpul de mai puțin de două luni de la inițiativa punerii în practică. Antologia cuprinde datele personale și fragmente din creația literară a 66 de membri ai SMSPR. În curând, cel de-al doilea volum va cuprinde și datele despre ceilalți membri.
Ne exprimăm dorința și convingerea că primul Congres al SMSPR va fi o reușită manifestare a toamnei medicale și culturale românești.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe