Cine atestă corectitudinea afirmaţiilor cuprinse în textele unei reviste? Redactorul şef? Bine, dar atunci trebuie să se bazeze „orbeşte“ pe redactorii săi. Nici chiar preluarea de pe internet nu este o garanţie. Cel care le preia nu este un robot şi ca atare traducerea poate fi interpretativă, Traduttore, tradittore, nu-i aşa? Prin urmare, este bine să ştim pe cine ne bazăm. Aceste câteva punctări (nesemnate) pot fi făcute ţinând în mână numărul 46 din octombrie 2010 al revistei HIPOCRATE care are în subtitlu maxima: „Luminarea medicilor este obligaţia noastră sacră“ (iarăşi nesemnată). (...)"> HIPOCRATE ANONIM - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

HIPOCRATE ANONIM

de Dr. S.B. -C. - ian. 7 2011
HIPOCRATE ANONIM

   Cine atestă corectitudinea afirmaţiilor cuprinse în textele unei reviste? Redactorul şef? Bine, dar atunci trebuie să se bazeze „orbeşte“ pe redactorii săi. Nici chiar preluarea de pe internet nu este o garanţie. Cel care le preia nu este un robot şi ca atare traducerea poate fi interpretativă, Traduttore, tradittore, nu-i aşa? Prin urmare, este bine să ştim pe cine ne bazăm. Aceste câteva punctări (nesemnate) pot fi făcute ţinând în mână numărul 46 din octombrie 2010 al revistei HIPOCRATE care are în subtitlu maxima: „Luminarea medicilor este obligaţia noastră sacră“ (iarăşi nesemnată). (...)

   Cine atestă corectitudinea afirmaţiilor cuprinse în textele unei reviste? Redactorul şef? Bine, dar atunci trebuie să se bazeze „orbeşte“ pe redactorii săi. Nici chiar preluarea de pe internet nu este o garanţie. Cel care le preia nu este un robot şi ca atare traducerea poate fi interpretativă, Traduttore, tradittore, nu-i aşa? Prin urmare, este bine să ştim pe cine ne bazăm. Aceste câteva punctări (nesemnate) pot fi făcute ţinând în mână numărul 46 din octombrie 2010 al revistei HIPOCRATE care are în subtitlu maxima: „Luminarea medicilor este obligaţia noastră sacră“ (iarăşi nesemnată). Nu este mai puţin adevărat că diversitatea conţinutului este atractivă. Avem relatări „Pro Domo“ despre personalităţi medicale plasate în prim-plan (prof. dr. Bogdan Marinescu ş.a.) cuplate cu mărturisiri de elev entuziast şi defilarea unor evenimente de top şi anume: cursuri, simpozioane de medicamente cărora li se face reclamă, congrese ş.a. Nu lipsesc nici noi metode de tratament semnalate de Agenţia Reuters cum este de pildă experienţa dlui prof. dr. Petrişor Geavlete în: Vaporizarea cu plasmă în tratamentul endoscopic al adenomului de prostată, ca şi semnalarea: Telocitele: recunoaştere în SUA, descoperire medicală la nivel mondial realizată de echipa condusă de acad. L. M. Popescu. Cultura muzicală îşi găseşte locul în ultimele pagini ale revistei cu informaţia eseistică: Dacă e vineri, e concert (prof. dr. Evelina Moraru). În sfârşit, se oferă cititorilor continuarea povestirilor dlui prof. dr. Dan Gavriliu de pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial.


 
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe