„Am considerat că ar fi important pentru publicul din România să i se prezinte, într-un mod cât mai sintetizat şi mai accesibil, competenţele şi acţiunile în domeniul sănătăţii la nivelul Uniunii Europene. Avem convingerea că informaţiile prezentate pot fi interesante pentru profesioniştii din sănătate, studenţii la Medicină sau medicii care intenţionează să lucreze pentru o perioadă într-o altă ţară din spaţiul european. Credem că de o mare utilitate pentru publicul larg ar putea fi prevederile legate de serviciile de sănătate transfrontaliere, în condiţiile în care un număr important de români se află pentru diferite perioade de timp în ţări ale Uniunii Europene pentru studii sau muncă, dar şi în condiţiile în care un număr tot mai mare de români aleg să se trateze în străinătate. (...)"> Ghid util în hăţişul birocratic european - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Ghid util în hăţişul birocratic european

de Dr. Aurel F. MARIN - aug. 19 2011
Ghid util în hăţişul birocratic european

    „Am considerat că ar fi important pentru publicul din România să i se prezinte, într-un mod cât mai sintetizat şi mai accesibil, competenţele şi acţiunile în domeniul sănătăţii la nivelul Uniunii Europene. Avem convingerea că informaţiile prezentate pot fi interesante pentru profesioniştii din sănătate, studenţii la Medicină sau medicii care intenţionează să lucreze pentru o perioadă într-o altă ţară din spaţiul european. Credem că de o mare utilitate pentru publicul larg ar putea fi prevederile legate de serviciile de sănătate transfrontaliere, în condiţiile în care un număr important de români se află pentru diferite perioade de timp în ţări ale Uniunii Europene pentru studii sau muncă, dar şi în condiţiile în care un număr tot mai mare de români aleg să se trateze în străinătate. (...)

    „Am considerat că ar fi important pentru publicul din România să i se prezinte, într-un mod cât mai sintetizat şi mai accesibil, competenţele şi acţiunile în domeniul sănătăţii la nivelul Uniunii Europene. Avem convingerea că informaţiile prezentate pot fi interesante pentru profesioniştii din sănătate, studenţii la Medicină sau medicii care intenţionează să lucreze pentru o perioadă într-o altă ţară din spaţiul european. Credem că de o mare utilitate pentru publicul larg ar putea fi prevederile legate de serviciile de sănătate transfrontaliere, în condiţiile în care un număr important de români se află pentru diferite perioade de timp în ţări ale Uniunii Europene pentru studii sau muncă, dar şi în condiţiile în care un număr tot mai mare de români aleg să se trateze în străinătate. De asemenea, finanţarea proiectelor de sănătate poate fi un subiect atractiv atât pentru managerii de spitale, cât şi pentru diverse iniţiative şi investiţii în sectorul sanitar“, afirmă autorii – prof. dr. Cristian Vlădescu şi dr. Cristian Buşoi – în prefaţa cărţii POLITICI DE SĂNĂTATE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ, recent apărute la Editura Polirom. Am ales să reproducem acest (lung) fragment din avant-propos deoarece el sintetizează optim nu doar intenţiile celor doi semnatari, ci chiar lucrarea pe care cititorul o poate consulta. De altfel, autorii sunt cât se poate de în măsură să publice acest ghid util în hăţişul birocratic european: profesorul Cristian Vlădescu este directorul general al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice, cadru didactic la UMF „Victor Babeş“ Timişoara, în vreme ce dr. Cristian Buşoi este nu doar europarlamentar, ci şi absolventul (2010) unui doctorat condus de profesorul Vlădescu, cu tema „Politici de sănătate în programele electorale şi de guvernare în perioada de tranziţie“. Şi, pentru a risipi orice temere, cartea de faţă nu este o simplă reluare, într-un cadru mai larg, a subiectului tezei de anul trecut (aceasta face doar obiectul unui scurt capitol), ci o încercare de prezentare cuprinzătoare – chiar dacă, inerent, schematică – a politicilor europene de sănătate. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe