Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Genetica, la sfat

Viața Medicală
A. M. joi, 16 ianuarie 2014
    Ultima întrunire din 2013 a Atelierului de filosofie şi antropologie medicală – organizat de Centrul de filosofie aplicată din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ (conf. univ. Istvan Király) şi de UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca (prof. dr. Dan L. Dumitraşcu) – a avut o temăRamona Moldovaninteresantă: consilierea genetică. Chiar dacă participarea a fost redusă, tema prezentată de Ramona Moldovan, psiholog şi cadru didactic la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din UBB, este una importantă: serviciile de consiliere genetică sunt necesare, în contextul progreselor uriaşe din domeniulConf. univ. Istvan Király şi prof. dr. Dan L. Dumitraşcu geneticii şi genomicii, dar şi din perspectiva scăderii costurilor pentru analizele genetice complexe concomitent cu „explozia“ ofertelor comerciale (în special online) de investigaţii genetice pentru populaţia generală. Nişa astfel creată este departe de a fi acoperită de personalul de specialitate; dacă acesta trebuie să provină din domeniul geneticii medicale ori din cel al psihologiei clinice este, deja, o altă discuţie.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.