Newsflash
Cultură

„Furnica paramedic”, parte dintr-un proiect al Muzeului Naţional al Bucovinei

de Florentina Ionescu - sept. 20 2022
„Furnica paramedic”, parte dintr-un proiect al Muzeului Naţional al Bucovinei

În această toamnă, Muzeul Naţional al Bucovinei continuă seria proiectelor de educaţie muzeală adresate elevilor.

Astfel, în perioada 28-30 septembrie 2022 va avea loc lecţia de muzeu „Oraşul subteran al furnicilor şi termitelor”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul AGERPRES

afis-orasul-furnicilor
Foto: https://muzeulbucovinei.ro/2022/09/19/orasul-subteran-al-furnicilor-si-termitelor/

 

Lecţia de muzeu va prezenta cele mai ciudate, curioase şi fascinante specii de furnici care trăiesc în România (furnica de zahăr, furnica roşie de pădure, furnica mică neagră) şi în lume (furnica empatică, furnica panda, furnica faraon, furnica glonţ, furnica paramedic).

Vor fi prezentate două terarii cu cele două tipuri principale de furnici care trăiesc în pădurea de conifere şi cea de foioase de pe teritoriul României şi muşuroaiele lor: furnica roşie de pădure şi furnica mică neagră.

Cu ajutorul unor prezentări media, legende, poveşti, ghicitori şi cântece, vor fi evidenţiate principalele adaptări morfologice şi fiziologice ale furnicilor şi termitelor la diferite medii de viaţă, precum şi modalităţile de comunicare în interiorul şi exteriorul muşuroiului, între diferite specii de furnici, sau între furnici şi alte tipuri de organisme vii.

Înscrieri la numerele de telefon 0751 571857 şi 0230 213 775.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe